• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Tandoori recept

Lekker en makkelijk tandoori recept zodat ook jij kan goedkoop kan genieten van exotische smaken zonder op restaurant te gaan.

Onskookboek.be » Oosterse recepten » Tandoori recept

Laat een Reactie achter

Lekker en makkelijk tandoori recept zodat ook jij kan goedkoop kan genieten van exotische smaken zonder op restaurant te gaan.

Meestal bereid met kip, maar wij doen het met stukjes varkensvlees, al dan niet zelf gemaakte tandoori kruiden en een marinade met veel ui in plaats van yoghurt.

Normaal ga je het vlees marineren in yoghurt met kruiden. Heb je echter geen yoghurt in de ijskast, of ben je lactose intolerant, of volg je een paleo dieet en eet je geen yoghurt, dan kan je de yoghurt simpelweg vervangen door ui en wat extra limoen of citroen.

De tandoori kruiden (tandoori masala) die wij gebruiken zijn van het merk Easwari en bevatten geen zout, vandaar dat we aan de marinade extra zout toevoegen. Voorbeelden om je eigen kruidenmengeling te maken kan je hier vinden, en een ietwat simpeler recept kan je hier vinden.

De tandoori kip die je koopt in vele restaurants, wordt meestal rood gekleurd met rode kleurstof. Wij doen dit uiteraard niet. Om een mooie, natuurlijke gele kleur aan het vlees te geven, kan je wat verse geelwortel (kurkuma) mee door de marinade mixen.

Tandoori ingrediënten voor 2 personen

  • 250 gram varkensvlees
  • stukjes ui en/of paprika voor tussen het vlees op de sates
  • 2 satéstokjes
  • olie om te bakken (geen arachideolie voor volgers van het paleo dieet, want de olie komt uit pindanoten en dit zijn geen noten, wel peulvruchten)

Voor de marinade:

  • 1 grote, witte ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 stukje (2 cm) verse gemberwortel
  • 1 stukje (1 cm) verse geelwortel (kurkuma)
  • 1 tot 2 theelepels tandoori kruiden (hoe korter de marinade-tijd, hoe meer kruiden toevoegen)
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 lange, rode peper
  • 1 tot anderhalve eetlepel citroensap, limoensap of kalamansi citroensap

Hoe tandoori klaarmaken in de oven

Lekker makkelijk tandoori recept: alle ingredienten in de blender mixen, marineren en braden of grillen in de oven, geserveerd met rijst, salade en guacamole

  1. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een blendertje en mix tot een pasta.
  2. Snijd het vlees in blokjes (maximaal 2 cm dik) en laat minstens 1 uur marineren in de pasta.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Spies de vleesstukjes op de satéstokjes, afgewisseld met ui en/of paprika.
  5. Borstel in met olie, hang in de oven (bijvoorbeeld diagonaal boven een ovenschotel) en laat 12 minuten bakken.
  6. Draai de stokjes om (als dat lukt), bestrijk nogmaals met olie of met de olie die in de ovenschotel gedropen is en laat opnieuw 12 minuten verder garen.
  7. Zet de oven uit, laat het tandoori vlees nog een 5tal minuten rusten in de oven en serveer bijvoorbeeld met basmatirijst (niet voor paleo eters), salade en guacamole.

Filed Under: Oosterse recepten

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Stoofpot van hert met appelen en veenbessen
  • Vegetarische Hutsepot – Goedkoop met Wintergroeten
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • Verras je gasten met een heerlijke ijskoffie!
  • Appelcrumble: Simpel, snel én lekker
  • Eenvoudige appeltaart met bladerdeeg: klaar in 20 minuten…
  • Appelbeignets: altijd lekker – Voor jong én oud!
  • Butternutsoep met gember! Lekker soepje: klaar in 30 minuten
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!
  • Witte chocolademousse zonder gelatine – Eens iets anders…
  • Salade Nicoise: Franse Topklassieker – Klaar in 30 minuten!
  • Topklassieker! Recept voor Appelcake: die ieder kan bakken
  • Heerlijke havermout pannenkoeken van Sandra Bekkari en Pascale Naessens: genieten met appel en honing
  • 7 verbazingwekkende Pannenkoek Recepten: heb je ‘t Jeroen Meus recept al geproefd?

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ‘n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2023 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!