• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Tandoori Kip

Dampende tandoori kip, druipend in boter, fel rood en dik in specerijen... Maak het zelf met dit makkelijk recept met gekochte of zelf gemaakte tandoori kruiden.

Onskookboek.be » Kip » Tandoori Kip

Laat een Reactie achter

Dampende tandoori kip, druipend in boter, fel rood en dik in specerijen… Ga aan de slag met dit makkelijk recept zodat je straks zelf kan genieten van dit lekker Indisch gerecht.

Maak het met gekochte of zelf gemaakte tandoori kruiden.

Klaar in 4 uur, (of meer, als je de kip langer wil marineren: een nachtje marineren geeft het beste resultaat), 5.0 sterren recept gebaseerd op 2 recensies.

Kip tandoori recept

Om tandoori rood te krijgen zoals in het restaurant, moet je rode kleurstof toevoegen. Dit verandert echter niets aan de smaak en is naar onze mening helemaal niet nodig.

  • 1 kg kip (de bouten zijn het lekkerst, kippenborst droogt ietwat uit, heb je alleen kippenfilets, snijd deze dan in even grote blokjes en steek ze op een satéstokje – officieel heet dat dan "tikka" -: zo is elke stuk kip even snel even gaar)
  • 4 theelepels Tandoori kruiden (tandoori masala: ‘masala’ vertaalt vrij naar ‘mengeling’)
  • 1 eetlepel citroen of limoensap
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 2 theelepels zout
  • indien voorhanden: 2 teentjes knoflook en 2 cm verse gember
  • arachideolie
  • voor de garnering: uienringen en citroen (limoen), muntblaadjes en een dip van gewone yoghurt

Eenvoudige Tandoori Kip maken

Kip tandoori

  1. Meng de kruiden met het zout, het citroensap de yoghurt en eventueel fijngeraspte gember en knoflook bij elkaar in een plastiek zak, roer zeer goed of schud alles goed door elkaar.
  2. Leg de stukken kip in de marinade en laat minimum 2 uur marineren: een nachtje marineren in de ijskast is echter ideaal.
  3. Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius.
  4. Leg de stukken kip op een gril of in een ovenschotel, bestrijk met arachideolie en laat 12 tot 14 minuten braden aan elke kant. (Draai na 12 minuten om en bestrijk opnieuw met arachideolie).

Tandoori kruiden

Tandoori kruiden

Easwari Tandoori Masala is tot hiertoe mijn favoriete kant en klare kruidenmengeling van koriander, chili, gember, knoflook, komijn, kardemom, zwarte peper, geelwortel en nootmuskaat.

Volgende recept is ook best lekker als je geen tandoori kruiden in de winkel kan vinden:

  • 1 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 1/2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen gember
  • 1 theelepel zout
  • 1/4 theelepel gemalen kardemom
  • 1/4 theelepel gemalen kaneel

Kip tandoori serveert heerlijk met basmati rijst of ‘naan’ brood en yoghurt.

Filed Under: Lekker met kip - 12 heerlijke recepten om van te smullen

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Stoofpot van hert met appelen en veenbessen
  • Vegetarische Hutsepot – Goedkoop met Wintergroeten
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • Verras je gasten met een heerlijke ijskoffie!
  • Appelcrumble: Simpel, snel én lekker
  • Eenvoudige appeltaart met bladerdeeg: klaar in 20 minuten…
  • Appelbeignets: altijd lekker – Voor jong én oud!
  • Butternutsoep met gember! Lekker soepje: klaar in 30 minuten
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!
  • Witte chocolademousse zonder gelatine – Eens iets anders…
  • Salade Nicoise: Franse Topklassieker – Klaar in 30 minuten!
  • Topklassieker! Recept voor Appelcake: die ieder kan bakken
  • Heerlijke havermout pannenkoeken van Sandra Bekkari en Pascale Naessens: genieten met appel en honing
  • 7 verbazingwekkende Pannenkoek Recepten: heb je ‘t Jeroen Meus recept al geproefd?

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ‘n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2023 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!