Dampende tandoori kip, druipend in boter, fel rood en dik in specerijen… Ga aan de slag met dit makkelijk recept zodat je straks zelf kan genieten van dit lekker Indisch gerecht.
Maak het met gekochte of zelf gemaakte tandoori kruiden.
Klaar in , (of meer, als je de kip langer wil marineren: een nachtje marineren geeft het beste resultaat), 5.0 sterren recept gebaseerd op 2 recensies.
Kip tandoori recept
Om tandoori rood te krijgen zoals in het restaurant, moet je rode kleurstof toevoegen. Dit verandert echter niets aan de smaak en is naar onze mening helemaal niet nodig.
- 1 kg kip (de bouten zijn het lekkerst, kippenborst droogt ietwat uit, heb je alleen kippenfilets, snijd deze dan in even grote blokjes en steek ze op een satéstokje – officieel heet dat dan "tikka" -: zo is elke stuk kip even snel even gaar)
- 4 theelepels Tandoori kruiden (tandoori masala: ‘masala’ vertaalt vrij naar ‘mengeling’)
- 1 eetlepel citroen of limoensap
- 4 eetlepels yoghurt
- 2 theelepels zout
- indien voorhanden: 2 teentjes knoflook en 2 cm verse gember
- arachideolie
- voor de garnering: uienringen en citroen (limoen), muntblaadjes en een dip van gewone yoghurt
Eenvoudige Tandoori Kip maken
- Meng de kruiden met het zout, het citroensap de yoghurt en eventueel fijngeraspte gember en knoflook bij elkaar in een plastiek zak, roer zeer goed of schud alles goed door elkaar.
- Leg de stukken kip in de marinade en laat minimum 2 uur marineren: een nachtje marineren in de ijskast is echter ideaal.
- Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius.
- Leg de stukken kip op een gril of in een ovenschotel, bestrijk met arachideolie en laat 12 tot 14 minuten braden aan elke kant. (Draai na 12 minuten om en bestrijk opnieuw met arachideolie).
Tandoori kruiden
Easwari Tandoori Masala is tot hiertoe mijn favoriete kant en klare kruidenmengeling van koriander, chili, gember, knoflook, komijn, kardemom, zwarte peper, geelwortel en nootmuskaat.
Volgende recept is ook best lekker als je geen tandoori kruiden in de winkel kan vinden:
- 1 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1 1/2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen gember
- 1 theelepel zout
- 1/4 theelepel gemalen kardemom
- 1/4 theelepel gemalen kaneel
Kip tandoori serveert heerlijk met basmati rijst of ‘naan’ brood en yoghurt.
Een reactie achterlaten