Pikante, lekkere rode pasta van droge en verse pepers, zodat je makkelijk en snel allerlei oosterse recepten kan klaarmaken zoals een tandoori marinade of rode currypasta.
Voor dit recept gebruik je de grote, lange (minstens 10 cm) pepers, niet de kleine, pikante pepertjes of ‘cili padi’ zoals ze hier in Maleisië genoemd worden. De idee is dat je een hete pasta maakt met smaak. Met de kleine pepertjes gaat het pikante de smaak te fel overheersen.
In dit recept combineren we de smaakvolle droge pepers met de pikante verse pepers tot een gebalanceerde rode pasta.
Gebruik deze pasta als vervanging voor chilipoeder of cayennepeper, in Tandoori of curry recepten of andere Indonesische of Maleisische gerechten. Dit is geen vervangrecept voor dit Thaise rode currypasta recept.
Doe wat je niet direct nodig hebt in een luchtdichte container in de ijskast of verdeel in porties van 1 afgestreken eetlepel en vries in. Je kan ze ook invriezen in een ijsblokjesbakje: elk pasta-ijsblokje is dan ongeveer 1/2 afgestreken eetlepel (meet het zelf even na met het ijsbakje in jouw ijskast).
Ingrediënten voor 80 gram (4 opgehoopte eetlepels) rode pasta
Gebruik een mengeling van je favoriete pepers, wij vinden dit de gemakkelijkste en een best lekkere combinatie:
- 20 gram gedroogde rode pepers
- 4 verse grote, rode chilies
- een snuifje zout
Hoe maak je een rode pasta van pepers
- Laat de droge pepers een half uur weken in heet water. Ontdoe ze dan van de zaden en laat uitlekken.
- Halveer de verse pepers in de lengte, en verwijder de zaden.
- Doe de geweekte droge pepers, verse pepers en zout in een elektrische keukenrobot of blendertje en mix (voeg eventueel wat water bij als het geheel niet door elkaar wil mixen) tot een pasta. Schud indien nodig met het blendertje zodat alle pepers gemixt worden.
Een reactie achterlaten