Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Rode peper pasta

October 7, 2013 door Ons Kookboek

Pikante, lekkere rode pasta van droge en verse pepers, zodat je makkelijk en snel allerlei oosterse recepten kan klaarmaken zoals een tandoori marinade of rode currypasta.

Voor dit recept gebruik je de grote, lange (minstens 10 cm) pepers, niet de kleine, pikante pepertjes of ‘cili padi’ zoals ze hier in Maleisië genoemd worden. De idee is dat je een hete pasta maakt met smaak. Met de kleine pepertjes gaat het pikante de smaak te fel overheersen.

In dit recept combineren we de smaakvolle droge pepers met de pikante verse pepers tot een gebalanceerde rode pasta.

Gebruik deze pasta als vervanging voor chilipoeder of cayennepeper, in Tandoori of curry recepten of andere Indonesische of Maleisische gerechten. Dit is geen vervangrecept voor dit Thaise rode currypasta recept.

Doe wat je niet direct nodig hebt in een luchtdichte container in de ijskast of verdeel in porties van 1 afgestreken eetlepel en vries in. Je kan ze ook invriezen in een ijsblokjesbakje: elk pasta-ijsblokje is dan ongeveer 1/2 afgestreken eetlepel (meet het zelf even na met het ijsbakje in jouw ijskast).

Ingrediënten voor 80 gram (4 opgehoopte eetlepels) rode pasta

Gebruik een mengeling van je favoriete pepers, wij vinden dit de gemakkelijkste en een best lekkere combinatie:

  • 20 gram gedroogde rode pepers
  • 4 verse grote, rode chilies
  • een snuifje zout

Hoe maak je een rode pasta van pepers

Rode peper pasta

  1. Laat de droge pepers een half uur weken in heet water. Ontdoe ze dan van de zaden en laat uitlekken.
  2. Halveer de verse pepers in de lengte, en verwijder de zaden.
  3. Doe de geweekte droge pepers, verse pepers en zout in een elektrische keukenrobot of blendertje en mix (voeg eventueel wat water bij als het geheel niet door elkaar wil mixen) tot een pasta. Schud indien nodig met het blendertje zodat alle pepers gemixt worden.

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • Spruitjes koken
  • Pannenkoeken recept met chocolade en banaan
  • Granola Sandra Bekkari
  • Konijn klaarmaken
  • Ons Kookboek Recepten Index
  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Broccolisoep Jeroen Meus
  • Stoofvlees Jeroen Meus

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·