Makkelijk en snel recept om lekkere spaghetti bolognese te maken, gegratineerd in de oven zodat je met enkele extra minuten te grillen een veel betere pastaschotel zal serveren dan normaal.
Om de kooktijd zo kort mogelijk te maken – zodat je snel aan tafel kan – , gebruiken we:
- reeds gekookte tomaten (uit blik) en
- een bokaal Bolognese saus.
- Als… deze 2 een te zure saus geven, giet je er een beetje rode porto door. Dit geeft niet alleen een zoeter evenwicht, maar dankzij de ouderdom van porto: ook “extra tijd”… Zo lijkt het er al gauw op, dat je toch lang tomatensaus hebt gekookt, zoals dat bij een echte bolognese saus past.

Voor een echt Italiaans Bolognese recept dat je lekker lang laat koken: klik je hier.
En wil je een makkelijker spaghettisaus recept, ga dan aan de slag met dit recept uit SOS Piet.
Smakelijk!

Hoe je snelste en lekkerste spaghetti bolognese maken met bolognesesaus uit bokaal
3 recepten om lekkere spaghetti bolognese te maken. Supersnel vertrekkend van een bokaal bolognesesaus met tips, authentiek Italiaans of makkelijk à la SOS Piet
Ingrediënten
Voor de saus met het gehakt:
- een klontje melkerijboter
- 250 gram gemengd gehakt
- peper zout, peterselie
- 6 fijngesneden sjalotjes
- 4 fijngesneden of geplette knoflookteentjes
- 1 bokaal bolognese saus
- 1 blik gepelde tomaten
Voor de spaghetti:
- 250 gram spaghetti of tagliatelle
- 1 pot gezouten kokend water
Voor in de oven:
- 200 gram vers geraspte Gruyère kaas
- 150 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
- 1 klontje melkerijboter per ovenschotel
Bereiding
- Smelt de melkerijboter in een pan, en laat er het gehakt in aanbruinen: kruid met peper en zout en peterselie, breek het gehakt in stukken met een houten lepel en roer zo nu en dan om.
- Duw het vlees aan de kant en stoof in het midden de sjalotjes en de look aan zonder de look te verbranden.
- Giet er dan de bokaal bolognese saus en het blik gepelde tomaten over, laat koken, zet het vuur lager en laat een kwartiertje verder pruttelen. Proef en breng verder op smaak met peper, zout en/of peterselie.
- Kook ondertussen de pasta beetgaar in een grote pot met kokend, gezouten water (lees op de verpakking hoe lang je de spaghetti moet koken).
- Roer de saus door de pasta, verdeel in vuurvaste ovenschoteltjes, strooi er een laagje gruyère en parmezaanse kaas over, leg op elke schotel nog een klontje melkerijboter en laat de schotels bolognese spaghetti gratineren in de oven.
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!
Een reactie achterlaten