• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Spaghetti Bolognese Piet Huysentruyt: Dé pastaklassieker…

Geniet van heerlijke spaghettisaus van Piet Huysentruyt uit SOS Piet: dus makkelijk. Maak 't basisrecept. Of met extra groenten. Of vegetarische spaghettisaus.

Onskookboek.be » Makkelijke Recepten » Spaghettisaus Piet

3 Reacties

Geniet van heerlijke spaghettisaus van Piet Huysentruyt uit SOS Piet: dus gegarandeerd makkelijk.

Maak ’t basisrecept.

Of met extra groenten zoals in Piet’s voorbeeld.

Liever geen vlees? Maak dan snel een volledig vegetarische spaghettisaus.

Spaghettisaus Piet

Inhoud

  • 1 Spaghetti Bolognese Piet Huysentruyt: Dé pastaklassieker...
    • 1.1 Ingrediënten
    • 1.2 Bereiding 
  • 2 Vegetarische spaghettisaus – Om Simpel en Snel van spaghetti te genieten
    • 2.1 Vegetarische spaghettisaus ingrediënten
    • 2.2 Hoe snel vegetarische spaghetti maken

 

Spaghetti Bolognese Piet Huysentruyt: Dé pastaklassieker...

https://www.onskookboek.be
Geniet van heerlijke spaghettisaus van Piet Huysentruyt uit SOS Piet: dus gegarandeerd makkelijk. Geniet van het basisrecept of ga meteen voor extra groenten...
4.60 from 10 votes
Print Recept Pin Recept
Prep Tijd 10 minutes mins
Kook Tijd 55 minutes mins
Totaal 1 hour hr 5 minutes mins
Gerecht Pasta
Keuken Klassiek
Servings 4

Ingrediënten

  • 400 gram filet américain
  • 200 gram fijngesneden groentjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 100 ml water
  • 1 eetlepel PH groentebouillon of 1 bouillonblokje
  • peper en zout naar smaak
  • 1 vers takje rozemarijn
  • 1 vers takje tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 blaadjes verse salie
  • 2 eetlepels arachideolie

Bereiding
 

  • Doe de olie in een pot met dikke bodem en laat ze goed warm worden. Doe er dan de filet américain en schroei goed dicht totdat er geen vocht meer uitkomt. Duw op het vlees zodat het korreltjes worden.
  • Voeg snel de fijngesneden groenten toe, kruid met peper en zout en laat 4 tot 5 minuten meestoven zodat het water kan verdampen.
  • Voeg de gepelde tomaten uit blik toe en duw ze wat plat met een vork zodat het vocht beter vrijkomt. Voeg ook de tomatenpuree, het water, de bouillon en de kruiden toe en roer alles goed door elkaar. Breng aan de kook.
  • Laat deze spaghettisaus op een zacht vuurtje voor 30 minuten pruttelen zonder deksel. Roer zo nu en dan en voeg indien nodig water bij.
Keyword Makkelijke Recepten, Piet Huysentruyt
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!

 

Vegetarische spaghettisaus – Om Simpel en Snel van spaghetti te genieten

Vegetarsiche spaghettisaus

Lekker recept om vegetarische spaghetti te maken zodat je goedkoop kan genieten van pasta met tomatensaus in 1 pot: dus ook nog eens weinig afwas achteraf.

Spaghetti zijn deegwaren zonder ei, gemaakt van tarwegriesmeel. Griesmeel is grof gemalen tarwe waar daarna de zemelen uit verwijderd worden. Griesmeel van gewone tarwe is wit en wordt klassiek gebruikt in griesmeelpudding. Griesmeel van harde tarwe – ook durum genoemd – is geel en wordt gebruikt om spaghetti van te maken.

Vermoedelijk is droge spaghetti in Italië ingevoerd door de Arabieren tijdens de Arabische overheersing van Sicilië. Daarvoor bestond er al verse pasta met ei, die echter niet lang bewaard kon worden.

We maken hier een superlekkere tomatensaus: hoe langer je de saus laat pruttelen, des te heerlijker zal ze worden. Kook wel op een zeer laag vuur (zonder deksel) en let erop dat de saus niet droogkookt (meer water toevoegen moest de saus te droog worden).

Recept voor 4 personen, klaar in 1 uur.

Vegetarische spaghettisaus ingrediënten

  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 ajuin
  • 400 gram verse, gepelde tomaten
  • zout
  • 200 ml water
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 basilicumtakjes
  • 2 peterselietakjes
  • 2 selderstengels
  • 2 oreganotakjes
  • zwarte peper
  • 500 gram spaghetti
  • indien gewenst : pecorino kaas (Italiaanse harde schapenkaas)

Hoe snel vegetarische spaghetti maken

  1. Doe een beetje olijfolie in een pot, zet op het vuur, snijd de ajuin fijn en laat enkele minuten stoven.
  2. Snijd de gepelde tomaten in stukjes, strooi er wat zout over en laat mee stoven in de pot.
  3. Giet er de 200 ml water bij, strooi er het bouillonblokje in, breng aan de kook en laat het geheel zachtjes pruttelen.
  4. Voeg de geplette knoflookteentjes toe.
  5. Snijd de basilicum, peterselie en selder fijn en voeg toe.
  6. Laat een half uurtje pruttelen en voeg dan zwarte peper en oregano toe.
  7. Breek de pasta in stukjes van 2 cm, roer onder de saus en laat gaar koken. Voeg water toe indien nodig.
  8. Serveer de vegetarische spaghetti onmiddellijk, al dan niet met je favoriete, geraspte kaas.

Filed Under: 17 Simpele Pasta Recepten: want 'n bord pasta smaakt altijd!, 57 Makkelijke recepten: voor het hele gezin

Reader Interactions

Reacties

  1. Manuela Santiago zegt

    november 29, 2014 at 11:17 am

    manuela santiago

    Beantwoorden
  2. Kizzy Vispoel zegt

    mei 19, 2013 at 7:21 pm

    En tegen hoe laat werden we weeral verwacht ? :-)

    Beantwoorden
  3. Joris En Liesbeth zegt

    mei 19, 2013 at 7:18 pm

    En dit wordt het hoofdgerecht

    Beantwoorden

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Zelf pasta maken: de ultieme gids voor beginners
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Zelf pudding maken: Vanillepudding & 7 makkelijke variaties
  • Oerdegelijke koffie zonder tierlantijntjes
  • Zo kook je gevarieerder dan ooit
  • Simpele witloofsoep op grootmoeders wijze: Zacht & vol smaak
  • Vichyssoise recept – Romige preisoep, warm & koud lekker!
  • 5 heerlijke sauzen om te serveren bij vis

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ’n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2025 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!