Heerlijke spaghettisaus van Piet Huysentruyt uit SOS Piet.
Filet américain is gehakt van alleen mager rundsvlees (bijvoorbeeld een stuk biefstuk of entrecote) en dus niet gemengd met varkensvlees. Filet américain préparé is het broodbeleg met dit gehakt rundsvlees gemengd met Worcestershire saus, vers gesnipperde ui, peper, zout en kappertjes. Een meer pittige mengeling wordt gebruikt in een Martino broodje.
Ikzelf maak "Piet’s recept" met evenveel vlees als groenten, we eten immers al vlees genoeg, of beter gezegd: meer groenten is altijd gezond.
Spaghetti Bolognese recept met extra verse groenten
- 400 gram filet américain
- 200 gram fijngesneden groentjes
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 blik gepelde tomaten
- 100 ml water
- 1 eetlepel PH groentebouillon (of 1 bouillonblokje)
- peper en zout naar smaak
- 1 vers takje rozemarijn
- 1 vers takje tijm
- 2 blaadjes laurier
- 2 blaadjes verse salie
- 2 eetlepels arachideolie
Bolognese spaghettisaus van SOS Piet maken
- Doe de olie in een pot met dikke bodem en laat ze goed warm worden. Doe er dan de filet américain en schroei goed dicht totdat er geen vocht meer uitkomt. Duw op het vlees zodat het korreltjes worden.
- Voeg snel de fijngesneden groenten toe, kruid met peper en zout en laat 4 tot 5 minuten meestoven zodat het water kan verdampen.
- Voeg de gepelde tomaten uit blik toe en duw ze wat plat met een vork zodat het vocht beter vrijkomt. Voeg ook de tomatenpuree, het water, de bouillon en de kruiden toe en roer alles goed door elkaar. Breng aan de kook.
Laat deze spaghettisaus op een zacht vuurtje voor 30 minuten pruttelen zonder deksel. Roer zo nu en dan en voeg indien nodig water bij.
manuela santiago
En tegen hoe laat werden we weeral verwacht ? 🙂
En dit wordt het hoofdgerecht