Geniet van heerlijke spaghettisaus van Piet Huysentruyt uit SOS Piet: dus gegarandeerd makkelijk.
Maak ‘t basisrecept.
Of met extra groenten zoals in Piet’s voorbeeld.
Liever geen vlees? Maak dan snel een volledig vegetarische spaghettisaus.
Inhoud

Spaghetti Bolognese Piet Huysentruyt: Dé pastaklassieker...
Ingrediënten
- 400 gram filet américain
- 200 gram fijngesneden groentjes
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 blik gepelde tomaten
- 100 ml water
- 1 eetlepel PH groentebouillon of 1 bouillonblokje
- peper en zout naar smaak
- 1 vers takje rozemarijn
- 1 vers takje tijm
- 2 blaadjes laurier
- 2 blaadjes verse salie
- 2 eetlepels arachideolie
Bereiding
- Doe de olie in een pot met dikke bodem en laat ze goed warm worden. Doe er dan de filet américain en schroei goed dicht totdat er geen vocht meer uitkomt. Duw op het vlees zodat het korreltjes worden.
- Voeg snel de fijngesneden groenten toe, kruid met peper en zout en laat 4 tot 5 minuten meestoven zodat het water kan verdampen.
- Voeg de gepelde tomaten uit blik toe en duw ze wat plat met een vork zodat het vocht beter vrijkomt. Voeg ook de tomatenpuree, het water, de bouillon en de kruiden toe en roer alles goed door elkaar. Breng aan de kook.
- Laat deze spaghettisaus op een zacht vuurtje voor 30 minuten pruttelen zonder deksel. Roer zo nu en dan en voeg indien nodig water bij.
Vegetarische spaghettisaus – Om Simpel en Snel van spaghetti te genieten
Lekker recept om vegetarische spaghetti te maken zodat je goedkoop kan genieten van pasta met tomatensaus in 1 pot: dus ook nog eens weinig afwas achteraf.
Spaghetti zijn deegwaren zonder ei, gemaakt van tarwegriesmeel. Griesmeel is grof gemalen tarwe waar daarna de zemelen uit verwijderd worden. Griesmeel van gewone tarwe is wit en wordt klassiek gebruikt in griesmeelpudding. Griesmeel van harde tarwe – ook durum genoemd – is geel en wordt gebruikt om spaghetti van te maken.
Vermoedelijk is droge spaghetti in Italië ingevoerd door de Arabieren tijdens de Arabische overheersing van Sicilië. Daarvoor bestond er al verse pasta met ei, die echter niet lang bewaard kon worden.
We maken hier een superlekkere tomatensaus: hoe langer je de saus laat pruttelen, des te heerlijker zal ze worden. Kook wel op een zeer laag vuur (zonder deksel) en let erop dat de saus niet droogkookt (meer water toevoegen moest de saus te droog worden).
Recept voor 4 personen, klaar in 1 uur.
Vegetarische spaghettisaus ingrediënten
- 1 scheutje olijfolie
- 1 ajuin
- 400 gram verse, gepelde tomaten
- zout
- 200 ml water
- 1 blokje groentenbouillon
- 2 knoflookteentjes
- 2 basilicumtakjes
- 2 peterselietakjes
- 2 selderstengels
- 2 oreganotakjes
- zwarte peper
- 500 gram spaghetti
- indien gewenst : pecorino kaas (Italiaanse harde schapenkaas)
Hoe snel vegetarische spaghetti maken
- Doe een beetje olijfolie in een pot, zet op het vuur, snijd de ajuin fijn en laat enkele minuten stoven.
- Snijd de gepelde tomaten in stukjes, strooi er wat zout over en laat mee stoven in de pot.
- Giet er de 200 ml water bij, strooi er het bouillonblokje in, breng aan de kook en laat het geheel zachtjes pruttelen.
- Voeg de geplette knoflookteentjes toe.
- Snijd de basilicum, peterselie en selder fijn en voeg toe.
- Laat een half uurtje pruttelen en voeg dan zwarte peper en oregano toe.
- Breek de pasta in stukjes van 2 cm, roer onder de saus en laat gaar koken. Voeg water toe indien nodig.
- Serveer de vegetarische spaghetti onmiddellijk, al dan niet met je favoriete, geraspte kaas.
manuela santiago
En tegen hoe laat werden we weeral verwacht ? :-)
En dit wordt het hoofdgerecht