• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Carpaccio maken

Makkelijk, lekker en goedkoop recept om zelf carpaccio te maken, zodat je zeer snel een lekker voorgerecht kan maken.

Onskookboek.be » Vlees Gerechten » Carpaccio maken

Laat een Reactie achter

Makkelijk, lekker en goedkoop recept om zelf carpaccio te maken, zodat je zeer snel een lekker voorgerecht kan maken.

Carpaccio is een Italiaans voorgerecht en bestaat klassiek uit dunne reepjes vers, rauw rundsvlees of verse, rauwe vis. Hierbij wordt dan een dressing bij geserveerd.

Wijzelf houden het makkelijk door in plaats van vers vlees ham te gebruiken, niet zomaar de eerste de beste, maar wel de beste: Gandaham, een Vlaams streekproduct. Deze hesp bevat alleen varkensvlees en wordt gedroogd met zeezout, dus niet met nitraten of nitrieten.

Ganda is het oude woord voor Gent en de ham werd voor het eerst in het midden van de eeuw bereid door de familie Cornelis-Mattheeuws in hun beenhouwerij in Wetteren.

Carpaccio recept

Per persoon:

  • 3 dunne gandaham sneden
  • 1 stuk Parmezaan, in fijne schellen gesneden of geschaafd.
  • zure uitjes en zure augurkjes
  • (rucola) slablaadjes, tuinkers…
  • mini maiskolfjes

Voor de dressing:

  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie van koude persing
  • ¼ eetlepel balsamico azijn
  • zwarte peper uit de molen

Hoe zelf snel carpaccio maken

  1. Leg de sneden Gandaham op je bord en versier met uitjes, augurkjes, maiskolfjes en slablaadjes.
  2. Druppel er de vinaigrette over, kruid met peper en garneer met stukjes Parmezaan.

Filed Under: Vlees Gerechten

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Waarom je zeker eens zelf pasta moet maken
  • 3 lekkere, makkelijke, koude voorgerechten Jeroen Meus
  • Mokka ijs maken zonder ijsmachine: ‘n Koud Kunstje!
  • Stoofvlees? Maak je lekkerste Rendang Recept uit Maleisië
  • Saté: zo maak jij dit heerlijke gerecht 
  • Stoofpot van hert met appelen en veenbessen
  • Vegetarische Hutsepot – Goedkoop met Wintergroeten
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • Verras je gasten met een heerlijke ijskoffie!
  • Appelcrumble: Simpel, snel én lekker
  • Eenvoudige appeltaart met bladerdeeg: klaar in 20 minuten…
  • Appelbeignets: altijd lekker – Voor jong én oud!
  • Butternutsoep met gember! Lekker soepje: klaar in 30 minuten
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ‘n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2023 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!