Makkelijk, lekker en goedkoop recept om zelf carpaccio te maken, zodat je zeer snel een lekker voorgerecht kan maken.
Carpaccio is een Italiaans voorgerecht en bestaat klassiek uit dunne reepjes vers, rauw rundsvlees of verse, rauwe vis. Hierbij wordt dan een dressing bij geserveerd.
Wijzelf houden het makkelijk door in plaats van vers vlees ham te gebruiken, niet zomaar de eerste de beste, maar wel de beste: Gandaham, een Vlaams streekproduct. Deze hesp bevat alleen varkensvlees en wordt gedroogd met zeezout, dus niet met nitraten of nitrieten.
Ganda is het oude woord voor Gent en de ham werd voor het eerst in het midden van de eeuw bereid door de familie Cornelis-Mattheeuws in hun beenhouwerij in Wetteren.
Carpaccio recept
Per persoon:
- 3 dunne gandaham sneden
- 1 stuk Parmezaan, in fijne schellen gesneden of geschaafd.
- zure uitjes en zure augurkjes
- (rucola) slablaadjes, tuinkers…
- mini maiskolfjes
Voor de dressing:
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie van koude persing
- ¼ eetlepel balsamico azijn
- zwarte peper uit de molen
Hoe zelf snel carpaccio maken
- Leg de sneden Gandaham op je bord en versier met uitjes, augurkjes, maiskolfjes en slablaadjes.
- Druppel er de vinaigrette over, kruid met peper en garneer met stukjes Parmezaan.
Een reactie achterlaten