• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Carpaccio maken

Makkelijk, lekker en goedkoop recept om zelf carpaccio te maken, zodat je zeer snel een lekker voorgerecht kan maken.

Onskookboek.be » Vlees Gerechten » Carpaccio maken

Laat een Reactie achter

Makkelijk, lekker en goedkoop recept om zelf carpaccio te maken, zodat je zeer snel een lekker voorgerecht kan maken.

Carpaccio is een Italiaans voorgerecht en bestaat klassiek uit dunne reepjes vers, rauw rundsvlees of verse, rauwe vis. Hierbij wordt dan een dressing bij geserveerd.

Wijzelf houden het makkelijk door in plaats van vers vlees ham te gebruiken, niet zomaar de eerste de beste, maar wel de beste: Gandaham, een Vlaams streekproduct. Deze hesp bevat alleen varkensvlees en wordt gedroogd met zeezout, dus niet met nitraten of nitrieten.

Ganda is het oude woord voor Gent en de ham werd voor het eerst in het midden van de eeuw bereid door de familie Cornelis-Mattheeuws in hun beenhouwerij in Wetteren.

Carpaccio recept

Per persoon:

  • 3 dunne gandaham sneden
  • 1 stuk Parmezaan, in fijne schellen gesneden of geschaafd.
  • zure uitjes en zure augurkjes
  • (rucola) slablaadjes, tuinkers…
  • mini maiskolfjes

Voor de dressing:

  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie van koude persing
  • ¼ eetlepel balsamico azijn
  • zwarte peper uit de molen

Hoe zelf snel carpaccio maken

  1. Leg de sneden Gandaham op je bord en versier met uitjes, augurkjes, maiskolfjes en slablaadjes.
  2. Druppel er de vinaigrette over, kruid met peper en garneer met stukjes Parmezaan.

Filed Under: Vlees Gerechten

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Zelf pasta maken: de ultieme gids voor beginners
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Zelf pudding maken: Vanillepudding & 7 makkelijke variaties
  • Oerdegelijke koffie zonder tierlantijntjes
  • Zo kook je gevarieerder dan ooit
  • Simpele witloofsoep op grootmoeders wijze: Zacht & vol smaak
  • Vichyssoise recept – Romige preisoep, warm & koud lekker!
  • 5 heerlijke sauzen om te serveren bij vis

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ’n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2025 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!