Makkelijk voorgerecht met champignons en tomaat zodat je goedkoop en met weinig werk en weinig afwas een lekker voorgerecht kan serveren.
Een canapé is normaal gesproken een op mondjesmaat gesneden snede brood met daarop vlees, vis, eieren, of worst en daarbovenop een pikant sausje. Het is typisch fingerfood, dus geen mes en vork nodig of anders gezegd: minder afwas voor jou achteraf.
Canapes recept
- 3 biologische eieren
- 3 rijpe tomaten
- 3 knoflookteentjes
- sjalotjes
- olijfolie om te bakken
- 4 sneden boerenbrood
- 300 gram Parijse champignons
- peper en zout
- verse, fijngesneden peterselie
Hoe snel een voorgerecht met champignons maken
- Begin met de eieren hard te koken (10 minuten in kokend water) en koel ze na het koken onmiddellijk af.
- Schil de tomaten (emondeer ze indien gewenst eerst even in kokend water zodat je alleen de dunne pel moet verwijderen) en snijd in kleine dobbelsteentjes.
- Borstel de champignons schoon en snijd fijn.
- Schil de sjalotjes en de knoflookteentjes, snijd ze zo fijn mogelijk en laat fruiten in olijfolie (2 tot 3 eetlepels).
- Als de sjalotjes heel lichtjes beginnen te verkleuren, voeg je de tomaten en champignons toe, zet het vuur hoger, roer zo nu en dan om en laat een kwartiertje op een hoog vuur koken zodat de champignons al hun vocht afgeven en de tomaten tot dikke puree inkoken.
- Proef, breng op smaak met peper en zout en laat net zolang koken tot je een puree hebt.
- Borstel wat olie over de sneden brood of doe wat olie in een Tefalpan en dip er de sneden brood in zodat ze ietwat met olie bedekt zijn. Laat ze op een laag vuurtje bakken aan 1 kant.
- Ondertussen de afgekoelde, hardgekookte eieren fijn snijden.
- Schil op elke snede gebakken brood een laagje hardgekookte eieren en verdeel daarover de champignons.
- Gril je canapes eventjes in de oven en serveer je champignon voorgerecht met verse peterselie erover gestrooid.
Een reactie achterlaten