Zeer makkelijk en goedkoop recept voor gevulde tomaten met tonijn zodat je zeer snel kan genieten van een lekker voorgerecht: extra leuk met stokbrood en een fruitig wijntje.
Recept voor 4 personen, klaar in 15 minuten, koken van de vis niet inbegrepen.
Om snel te werken neem je tonijn uit blik, gekookt in eigen nat. Hou je niet van blik, kook dan zelf je eigen vis zoals tong, kabeljauw of schelvis: vraag je vishandelaar om raad.
Gevulde tomaten recept
- 4 stevige, rijpe tomaten
- 300 gram tonijn in eigen nat uit blik of zelf gekookte vis
- extra vierge olijfolie van koude persing
- appelzijn of ciderazijn of balsamicoazijn
- peper en zout
- 1/2 eetlepel vers gesneden bieslook
- 1/2 eetlepel vers gesneden peterselie
- 1 tot 2 eetlepels zelf gemaakte mayonaise
- slablaadjes of rucola (raketsla) blaadjes
Gevulde tomaten maken
- Was de tomaten onder koud stromend water.
- Snijd er een dekseltje af en hol ze uit.
- Druppel er wat olijfolie en ciderazijn in, strooi er wat zout en peper in en laat even trekken.
- Keer de tomaten om en van het vocht dat vrijkomt op (lekker voor saladedressing).
- Meng de tonijn of je koude gekookte vis naar voorkeur met de fijngesneden verse kruiden en de mayonaise in een kommetje en vul hiermee de uitgeholde tomaten.
- Zet het deksel terug op de gevulde tomaten en serveer op een bedje slabladeren met extra mayonnaise of dressing van het sap dat uit de tomaten is opgevangen.
Een reactie achterlaten