Makkelijk carpaccio van tonijn recept zodat je snel een lekker voorgerecht kan serveren dat je ook nog eens op voorhand kan klaarmaken: dus meer tijd met je gasten als ieder aan tafel gaat.
Carpaccio is klassiek een Italiaans voorgerecht met in dunne plakjes gesneden vers rundsvlees. Ondertussen wordt het vervangen door verse plakjes vis: Japanse sushi op zijn Italiaans dus.
De naam komt dan weer van een Italiaanse schilder, die erom bekend stond veel rood en wit in zijn schilderijen te verwerken. Het gerecht was oorspronkelijk bedoeld voor de barones Amalia Nani Mocenigo die op doktersvoorschrift rauw vlees moest eten.Dit voorgerecht kan je vooraf al maken. Zout maakt elke salade slap, dus voeg de dressing pas toe net voor het serveren.
Carpaccio ingrediënten voor 4 personen
- 200 gram verse tonijn filet
- 2 eetlepels limoensap
- 1 eetlepel honing
- 6 eetlepels druivenpitolie of andere slaolie
- zout en peper naar smaak
Sla groenten en fruit:
- een zakje gemengde slablaadjes
- 1 pompelmoes, geschild, gesegmenteerd en van de vellen ontdaan: het extra vrij gekomen sap apart houden voor de dressing (minstens 1 eetlepel)
- fijn gesneden venkel blaadjes
- 1 rijpe tomaat of enkele kerstomaatjes: zaadjes verwijderd en het vruchtvlees in stukjes gesneden
- fijngesneden bieslook
Hoe carpaccio van tonijn maken
- Meng de slablaadjes met de fijn gesneden venkel en stukjes pompelmoes in een grote kom.
- Snijd met een zeer scherp mes de tonijnfilet in zo dun mogelijke sneden, vraag eventueel je visverkoper om dit te doen.
- Leg de sneden tonijn op een bord, en overstrooi met de rest van de sla groenten.
- In een apart kommetje meng je de limoen met de honing en het pompelmoessap, peper en zout. Onder voortdurend kloppen voeg je langzaam de olie toe.
- Besprenkel de dressing over het bord en serveer je carpaccio van tonijn onmiddellijk.
Een reactie achterlaten