Op zoek naar een makkelijk voorgerecht?
Kies dan uit 1 van deze 3 koude voorgerechten van Jeroen Meus.
+ Bonus: Lekker en makkelijk voorgerecht dat je op voorhand kan klaarmaken zonder koken, dus geen afwas.
Makkelijk, feestelijk voorgerechtje met vis van Jeroen Meus

“Sneetje Smørrebrød” iemand?
Een snede roggebrood met een lekkere topping zoals deze:
- kleine sneedjes roggebrood
- pekelharing of rolmops
- Voor de dressing:
- 2 eetlepels vette platte kaas (mascarpone of andere roomkaas)
- 1 eetlepel crème fraîche
- fijngesneden, groene tuinkruiden voor bij vis (dille, bieslook, peterselie)
- peper en zout
- vers geperst citroensap
- Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng verder op smaak met peper, zout en/of vers geperst citroensap
- Neem een sneedje roggebrood, leg er war haring op en top met de dressing.
Tomatensalade met artisjok voor 4 personen

Uit Jeroen’s lamskroon met panisse, olijvenboter en tomatensalade.
Meng in een bokaal:
- een halve fijngeneden sjalot
- een halve bussel fijngehakte peterselie
- 5 in stukjes gesneden artisjokbodems uit bokaal
- 4 in stukjes gesneden rijpe tomaten
- wat rucola
- peper
- zeezout
- 3 eetlepels olijfolie voor salade
- 1 eetlepel balsamico azijn
Proef en voeg indien gewenst meer olie, azijn, peper en/of zeezout toe.
Bonus: makkelijke koude schotel

Lekker en makkelijk voorgerecht dat je op voorhand kan klaarmaken zonder koken, dus geen afwas en geen stress als je gasten aan tafel willen gaan.
Een ideaal recept om al uw verse tuinkruiden en verse groenten te serveren als heerlijk voorgerecht. Ook in de dipsausjes kan je naar eigen smaak en creativiteit je tuinkruiden in verwerken.
Geen eigen tuin? Probeer eens groenten en zeker kruiden te kweken in een grote bloempot: sommige paprika’s en tomaten zijn ideaal om als balkonplant te kweken: vraag uw zaadhandelaar of tuincentrum om raad.
Ingrediënten
- 400 gram Parmaham
- 8 sneden kaas
- verse groenten uit het seizoen: in fijne reepjes gesneden (paprika, wortel, witloof, andijvie, sla, raketsla, tuinkers,…)
- alles wat je maar kan vinden om dipsausjes mee te maken (verse tuinkruiden, fijngesnipperde sjalot, mosterd, mayonaise, verse (platte) kaas, peper en zout, tabasco, worcestersaus, tomatenketchup, limoensap, citroensap, geplette knoflookteentjes…
Hoe snel een makkelijk voorgerecht maken
- Wees creatief en maak enkele verschillende dipsausjes die je zelf lekker vindt.
- Leg een stuk hesp voor je uit, leg er de snede kaas op, leg er vers gesneden, dunne groentereepjes op en rol op.
- Serveer je voorgerecht met de dipsausjes.
Groene gazpacho met avocado van Jeroen Meus
Lekker Mexicaans smakend voorgerecht! Heerlijke soep die je als dip kan serveren voor tortilla chips.

3 lekkere, makkelijke, koude voorgerechten Jeroen Meus
Ingrediënten
Per Persoon, Voor in de blender
- 1/2 avocado
- 50 ml Griekse yoghurt
- 75 ml zelfgemaakte bouillon
- 1/8 komkommer
- naar smaak een puntje van een knoflookteentje
- naar smaak een puntje van een pepertje
- enkele waterkersstengels met blad
- een snuifje zeezout
Voor de soepsmaak te verbeteren
- enkele druppels vers geperst limoensap of citroensap
Voor het serveren
- tortilla chips
- kerstomaat komkommer, maiskorrels uit bokaal, verse peterselie...
Bereiding
- Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een smeuïge soep. Wil je de soep dunner, voeg dan meer bouillon toe.
- Proef en voeg naar smaak meer zeezout en enkele druppels limoensap of citroensap toe (hangt allemaal af van hoe zuur je yoghurt was).
- Serveer met nachos en overstrooi met fijngesneden tomaat of komkommer of mais of peterselie...
Welk aperitiefhapje serveer jij het meest?
Een reactie achterlaten