• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Champignonsoep recept op grootmoeders wijze

Makkelijk champignonsoep recept zodat je met weinig ingrediënten - dus goedkoop en weinig werk - zal genieten van een heerlijk geurende en smakende kom soep.

Onskookboek.be » Allernieuwste recepten » Champignonsoep recept

Laat een Reactie achter

Een makkelijk en lekker champignonsoep recept: romig en mooi wit.

Om de witte kleur te behouden is het uiteraard ook belangrijk om de boter niet te laten bruinen. Klassiek zou je een roux maken door de boter even te laten bruisen en dan er de bloem door te roeren. Het vuur wordt dan laag gehouden zodat de roux niet bruiner zal kleuren.  Je zal er ook voor zorgen dat je de bouillon, melk of water zal toevoegen wanneer de roux nog steeds licht gekleurd is.

Makkelijker is de champignons eerst te stoven in de boter: het vocht dat uit de boter stroomt zal de temperatuur laag genoeg houden zodat de boter niet gaat verkleuren.

Champignonsoep recept

Weet echter dat witter geen synoniem is voor beter (smakend). Integendeel zou ik zeggen wanneer het op champignonsoep aankomt en wel om 2 redenen:

  • De meest complexe smaken krijg je door de champignons lichtjes te laten karameliseren: dus toch wel een 10 tot 15tal minuten laten stoven tot al het vocht uit de champignons verdampt is en zo de champignons lichtjes laten bruinen.
  • Extra smaken krijg je uiteraard door de gewone witte champignons te vervangen met (een mengeling van) andere champignons.

In onderstaand recept streven we vooral naar witte kleur en smeuïgheid: gebruik daarvoor alleen jonge, witte (Parijse) champignons voor deze soep. Oudere champignons met bruin onder hun hoed gaan de soep logischerwijze ook donkerder kleuren.

Champignonsoep recept op grootmoeders wijze

http://www.OnsKookboek.be
Makkelijk champignonsoep recept zodat je met weinig ingrediënten - dus goedkoop en weinig werk - zal genieten van een heerlijk geurende en smakende kom soep.
4.50 from 2 votes
Print Recept Pin Recept
Prep Tijd 10 minutes mins
Kook Tijd 30 minutes mins
Totaal 40 minutes mins
Gerecht Soep
Keuken Klassiek
Servings 4

Ingrediënten

  • 200 gram verse champignons
  • 50 gram hoeveboter
  • 50 gram bloem
  • 750 ml bouillon
  • 1 eierdooier
  • 2 eetlepels room
  • naar smaak: vers geperst citroensap
  • indien gewenst: rotszout en witte peper

Bereiding
 

  • Maak de champignons schoon, snijd ze in heel dunne plakjes en smoor deze in de hete boter tot alle vocht verdampt is.
  • Roer de bloem er door en voeg er met beetjes tegelijk de bouillon toe.
  • Laat de bouillonsoep tien minuten zachtjes koken.
  • Neem van het vuur: voor extra binding mengt u nu de room met de eierdooier en een paar druppels citroensap en bind daarmee de champignonsoep, die u zo nodig verder op smaak brengt met wat rotszout.
Keyword Champignons, Feest, Room
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!

 

Filed Under: 127 lekkere soep recepten!

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Stoofvlees? Maak je lekkerste Rendang Recept uit Maleisië
  • Saté: zo maak jij dit heerlijke gerecht 
  • Stoofpot van hert met appelen en veenbessen
  • Vegetarische Hutsepot – Goedkoop met Wintergroeten
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • Verras je gasten met een heerlijke ijskoffie!
  • Appelcrumble: Simpel, snel én lekker
  • Eenvoudige appeltaart met bladerdeeg: klaar in 20 minuten…
  • Appelbeignets: altijd lekker – Voor jong én oud!
  • Butternutsoep met gember! Lekker soepje: klaar in 30 minuten
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!
  • Witte chocolademousse zonder gelatine – Eens iets anders…
  • Salade Nicoise: Franse Topklassieker – Klaar in 30 minuten!
  • Topklassieker! Recept voor Appelcake: die ieder kan bakken

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ‘n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2023 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!