• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Citroenjenever maken

Zeer makkelijk recept om je eigen citroenjenever te maken zodat je snel en goedkoop kan genieten van een drank zonder verdere bewaarstoffen noch toevoegstoffen.

U bent hier: OnsKookboek.be>>recepten>>Citroenjenever maken

Laat een Reactie achter

Zeer makkelijk recept om je eigen citroenjenever te maken zodat je snel en goedkoop kan genieten van een drank zonder verdere bewaarstoffen noch toevoegstoffen.

Deze jenever kan je kant en klaar in de winkel kopen onder de naam Wortegemse Jenever. Het is niet alleen prettiger om een drank zelf te maken, bovendien ben je zo zeker dat je weet wat er aan ingrediënten in zit!

Citroenjenever

Tips en Weetjes

Vlaamse citroenjenever niet verwarren met Italiaanse limoncello! De laatste is ook een likeur op basis van verse citroenen. Groot verschil hier is dat pure alcohol (96%) wordt gebruikt en dat daar alleen de citroenschillen ingaan om te laten trekken. Dit resulteert in een veel meer gele kleur en een sterker citroen-aroma, omdat de schil nu eenmaal meer aroma’s bevatten dan het citroensap en de pure alcohol de etherische oliën beter uit de schil zal oplossen in de likeur.

Bovendien bevat deze Italiaanse likeur geen zuur, en is dus ideaal om extra citroensmaak te geven in cocktails: je kan alvast dit recept volgen om Italiaanse limoncello te maken. De Italiaanse verhoudingen zijn 5 citroenschillen 3 weken laten trekken in 1/2 liter pure alcohol, en dan verdunnen met een siroop van 400 gram suiker opgelost in 1/2 liter water. Dit laat je dan 10 dagen rusten alvorens te filteren en op flessen te trekken.

Citroenjenever maken

http://www.OnsKookboek.be
Zeer makkelijk recept om je eigen citroenjenever te maken zodat je snel en goedkoop kan genieten van een drank zonder verdere bewaarstoffen noch toevoegstoffen.
5 from 2 votes
Print Recept Pin Recept
Prep Tijd 10 mins
Totaal 10 mins
Gerecht Drank
Keuken Belgie
Servings 8

Ingrediënten

  • 1 fles jenever van 700 ml
  • vers geperst sap van 3 biologisch geteelde citroenen
  • 15 suikerklontjes

Bereiding
 

  • Doe alle ingrediënten in een steriliseerbokaal (dat sluit zeker goed af) en schud tot alle suikerklontjes zijn opgelost.
  • Serveer dit drankje ijskoud, dus bewaar alvast in je koelkast.
Keyword Alcohol, Citroen
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!

 

Filed Under: 57 Makkelijke recepten: voor het hele gezin

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Churros met Chocoladesaus – Lekker zoet hap uit Spanje
  • Eiersalade: makkelijker dan Jeroen Meus
  • Kersenconfituur én Rabarber confituur: de LEKKERSTE confituren die je makkelijk zal maken
  • 3x Lekkere knolseldersoep soep – Je maakt ze makkelijk zo
  • 3x lamsburger, hamburger of kalfsburger – welke verkies jij?
  • Hoe kalfsgebraad in de pan klaarmaken – Met lekkere saus!
  • Rendiergebraad op Ardeense Wijze – Eens iets anders!

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ’n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2022 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!