Zeer makkelijk recept om je eigen citroenjenever te maken zodat je snel en goedkoop kan genieten van een drank zonder verdere bewaarstoffen noch toevoegstoffen.
Deze jenever kan je kant en klaar in de winkel kopen onder de naam Wortegemse Jenever. Het is niet alleen prettiger om een drank zelf te maken, bovendien ben je zo zeker dat je weet wat er aan ingrediënten in zit!
Tips en Weetjes
Vlaamse citroenjenever niet verwarren met Italiaanse limoncello! De laatste is ook een likeur op basis van verse citroenen. Groot verschil hier is dat pure alcohol (96%) wordt gebruikt en dat daar alleen de citroenschillen ingaan om te laten trekken. Dit resulteert in een veel meer gele kleur en een sterker citroen-aroma, omdat de schil nu eenmaal meer aroma’s bevatten dan het citroensap en de pure alcohol de etherische oliën beter uit de schil zal oplossen in de likeur.
Bovendien bevat deze Italiaanse likeur geen zuur, en is dus ideaal om extra citroensmaak te geven in cocktails: je kan alvast dit recept volgen om Italiaanse limoncello te maken. De Italiaanse verhoudingen zijn 5 citroenschillen 3 weken laten trekken in 1/2 liter pure alcohol, en dan verdunnen met een siroop van 400 gram suiker opgelost in 1/2 liter water. Dit laat je dan 10 dagen rusten alvorens te filteren en op flessen te trekken.

Citroenjenever maken
Ingrediënten
- 1 fles jenever van 700 ml
- vers geperst sap van 3 biologisch geteelde citroenen
- 15 suikerklontjes
Bereiding
- Doe alle ingrediënten in een steriliseerbokaal (dat sluit zeker goed af) en schud tot alle suikerklontjes zijn opgelost.
- Serveer dit drankje ijskoud, dus bewaar alvast in je koelkast.
Een reactie achterlaten