Een zeer lekkere en voedzame winterse soep maak je volgens dit makkelijk erwtensoep recept.
Het recept is zeer eenvoudig klaar te maken, maar let erop dat de kooktijd van deze soep wel 4 uur bedraagt. Niet echt snel klaar, maar de soep kan je wel al een dag op voorhand klaarmaken.
Dit recept is voor 15-20 personen en is klaar na een 4tal uren. Ook extra lekker is er gebakken broodkorstjes bij te serveren, uiteraard kies je voor een echt brood (artisanaal gebakken door een echte bakker!)
Spliterwtensoep recept
- 750 gram spliterwten
- 2,5 l water
- 750 gram hamschijf of ander varkensvlees
- 250 gram mager gezouten spek
- zout
- 500 gram prei
- 1 kleine knolselder
- 1 wortel
- 1 stuk worst
- bladselder
- donker roggebrood met mosterd
Erwtensoep klaarmaken
- Breng het water aan de kook en doe de gewassen erwten erin.
- Schep het schuim eraf, doe spek, ham en zout erin en kook alles in drie uur zachtjes gaar.
- Haal het spek eruit. Maak de groenten schoon en snijd ze fijn. Doe ze in de pan en kook nog dertig minuten heel zachtjes. Af en toe roeren.
- Haal het vlees van de botjes, leg het kleingesneden terug in de soep.
- Voeg grofgesneden bladselderij erbij.
- Het spek wordt apart geserveerd.
Een reactie achterlaten