Makkelijk recept om zelf een lekkere garnalencocktail te maken zodat je een lekker, warm voorgerecht kan serveren met krokant stokbrood.
De kleuren van de groene, gele en rode paprika maken het sausje bovendien mooi om naar te kijken.
Garnalencocktail recept
- olijfolie om te bakken
- 1 fijngesneden ajuin
- 4 geplette knoflookteentjes
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 750 gram gekuiste scampi’s
- 1 tomaat
- 1 glas porto
- 1 glas droge witte wijn
- 250 ml slagroom
- paprikapoeder
- peper en zout
Hoe garnalencocktail met paprika’s maken
- Warm olijfolie om te bakken op in een hete pan, voeg de fijngesneden ajuin en geplette knoflookteentjes toe en stoof aan.
- Snijd ondertussen de paprika’s in kleine dobbelsteentjes en laat even mee stoven.
- Doe er dan de scampi’s bij en laat even meestoven.
- Haal ondertussen de zaadjes uit de tomaat, snijd in kleine stukjes en doe bij in de pan.
- Giet de porto en witte wijn bij in de pan, proef en kruid met paprikapoeder, peper en zout.
- Laat even goed sudderen en roer er dan de room door, laat even goed doorkoken en serveer je garnalencocktail met vers Frans stokbrood.
Een reactie achterlaten