• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Gevulde Paprika

Makkelijk recept voor lekker gevulde paprika met gehakt en rijst. Pas dit paprika recept aan naar eigen smaak en stijl met wat je die dag voorhanden hebt in de keuken. Snel klaar en geen rompslomp.

Onskookboek.be » Makkelijke Recepten » Gevulde Paprika

Laat een Reactie achter

Makkelijk recept voor lekker gevulde paprika met gehakt en rijst. Pas dit paprika recept aan naar eigen smaak en stijl met wat je die dag voorhanden hebt in de keuken. Snel klaar en geen rompslomp.

De kruiden zijn typisch Italiaans, dus kunnen vervangen worden met andere kruiden zoals bijvoorbeeld een kant en klare Italiaanse kruidenmix van bijvoorbeeld Piet Huysentruyt – PH Italian Mix. Probleem van een kant en klare kruidenmix is dat alle gerechten die je ermee maakt al eens "hetzelfde" willen smaken.

Rode en gele paprika’s hebben een heel andere smaak dan groene. Vooral de rode is veel zoeter dan de groene. Voor dit paprika recept kan je om het even welke kleur gebruiken, maar we raden aan dat je de kleur kiest die je het lekkerst vindt.

Ingrediënten voor gevulde paprika met rijst

  • anderhalf tot 2 kopjes gekookte witte rijst (gemaakt met ongeveer 3/4 tot 1 kopje droge witte rijst)
  • 4 grote of 6 middelgrote paprika’s van uw favoriete kleur, of meng de kleuren voor een mooiere presentatie
  • 500 a 600 gram gehakt rundsvlees (vraag 500 en zoals altijd zal je slager dan vragen: "mag het een beetje meer zijn?" Ja dus…)
  • 6 grote verse blaadjes basilicum, fijngesneden of anderhalve theelepel gedroogde basilicum
  • 1/2 theelepel bonenkruid
  • 2 theelepels vers gehakt marjolein of 1 / 2 theelepel gemalen droge marjolein
  • 1 theelepel zout
  • vers gemalen zwarte peper
  • 1/4 kopje olijfolie
  • flink wat paprika poeder

Recept Gevulde Paprika

Gevulde Paprika

  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking, meestal 1 hoeveelheid rijst met anderhalve keer meer water en een snuifje zout: breng aan de kook, roer de rijst zodat niets aan de bodem plakt, zet het vuur heel laag, doe een deksel op de pot en laat een 12 tot 15 tal minuten sudderen.
  2. Snijd de toppen van de paprika’s en verwijder de zaadjes.
  3. Plaats de paprika’s op een rooster boven een centimeter water in een grote overdekte pot met kokend water en laat met het deksel op de pot 10 minuten stomen.
  4. Oven voorverwarmen op 175 ° C.
  5. Meng in een grote kom het gemalen rundvlees, basilicum, bonenkruid, marjolein, zout, peper van de molen en de rijst.
  6. Verwijder de paprika’s uit de stoompot.
  7. Neem een vuurvaste Pyrex schotel of braadpan, wrijf met keukenpapier wat olijfolie op de bodem en zet hierin de paprika’s met de opening naar boven.
  8. Vul de paprika’s voorzichtig met het gehakt-rijst mengsel.
  9. Besprenkel de rest van de olijfolie over de gevulde paprika’s, langs de buitenkant van de paprika’s en in de vuurvaste schotel of braadpan.
  10. Wrijf de olie over de buitenkant van de paprika’s zodat ze mooier bruinen.
  11. Bestrooi de bovenkant royaal met paprika poeder (vers gehakte peterselie en ui is ook ontzettend lekker als bedekking)
  12. Plaats in het midden van de oven en bak tot het vlees gaar is (35 tot 50 minuten)

Serveer met gevulde paprika’s simpelweg met tomatenketchup: heerlijk!

Filed Under: 57 Makkelijke recepten: voor het hele gezin

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Stoofpot van hert met appelen en veenbessen
  • Vegetarische Hutsepot – Goedkoop met Wintergroeten
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • Verras je gasten met een heerlijke ijskoffie!
  • Appelcrumble: Simpel, snel én lekker
  • Eenvoudige appeltaart met bladerdeeg: klaar in 20 minuten…
  • Appelbeignets: altijd lekker – Voor jong én oud!
  • Butternutsoep met gember! Lekker soepje: klaar in 30 minuten
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!
  • Witte chocolademousse zonder gelatine – Eens iets anders…
  • Salade Nicoise: Franse Topklassieker – Klaar in 30 minuten!
  • Topklassieker! Recept voor Appelcake: die ieder kan bakken
  • Heerlijke havermout pannenkoeken van Sandra Bekkari en Pascale Naessens: genieten met appel en honing
  • 7 verbazingwekkende Pannenkoek Recepten: heb je ‘t Jeroen Meus recept al geproefd?

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ‘n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2023 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!