Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Gevulde Paprika

September 10, 2013 door Ons Kookboek

Makkelijk recept voor lekker gevulde paprika met gehakt en rijst. Pas dit paprika recept aan naar eigen smaak en stijl met wat je die dag voorhanden hebt in de keuken. Snel klaar en geen rompslomp.

De kruiden zijn typisch Italiaans, dus kunnen vervangen worden met andere kruiden zoals bijvoorbeeld een kant en klare Italiaanse kruidenmix van bijvoorbeeld Piet Huysentruyt – PH Italian Mix. Probleem van een kant en klare kruidenmix is dat alle gerechten die je ermee maakt al eens "hetzelfde" willen smaken.

Rode en gele paprika’s hebben een heel andere smaak dan groene. Vooral de rode is veel zoeter dan de groene. Voor dit paprika recept kan je om het even welke kleur gebruiken, maar we raden aan dat je de kleur kiest die je het lekkerst vindt.

Ingrediënten voor gevulde paprika met rijst

  • anderhalf tot 2 kopjes gekookte witte rijst (gemaakt met ongeveer 3/4 tot 1 kopje droge witte rijst)
  • 4 grote of 6 middelgrote paprika’s van uw favoriete kleur, of meng de kleuren voor een mooiere presentatie
  • 500 a 600 gram gehakt rundsvlees (vraag 500 en zoals altijd zal je slager dan vragen: "mag het een beetje meer zijn?" Ja dus…)
  • 6 grote verse blaadjes basilicum, fijngesneden of anderhalve theelepel gedroogde basilicum
  • 1/2 theelepel bonenkruid
  • 2 theelepels vers gehakt marjolein of 1 / 2 theelepel gemalen droge marjolein
  • 1 theelepel zout
  • vers gemalen zwarte peper
  • 1/4 kopje olijfolie
  • flink wat paprika poeder

Recept Gevulde Paprika

Gevulde Paprika

  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking, meestal 1 hoeveelheid rijst met anderhalve keer meer water en een snuifje zout: breng aan de kook, roer de rijst zodat niets aan de bodem plakt, zet het vuur heel laag, doe een deksel op de pot en laat een 12 tot 15 tal minuten sudderen.
  2. Snijd de toppen van de paprika’s en verwijder de zaadjes.
  3. Plaats de paprika’s op een rooster boven een centimeter water in een grote overdekte pot met kokend water en laat met het deksel op de pot 10 minuten stomen.
  4. Oven voorverwarmen op 175 ° C.
  5. Meng in een grote kom het gemalen rundvlees, basilicum, bonenkruid, marjolein, zout, peper van de molen en de rijst.
  6. Verwijder de paprika’s uit de stoompot.
  7. Neem een vuurvaste Pyrex schotel of braadpan, wrijf met keukenpapier wat olijfolie op de bodem en zet hierin de paprika’s met de opening naar boven.
  8. Vul de paprika’s voorzichtig met het gehakt-rijst mengsel.
  9. Besprenkel de rest van de olijfolie over de gevulde paprika’s, langs de buitenkant van de paprika’s en in de vuurvaste schotel of braadpan.
  10. Wrijf de olie over de buitenkant van de paprika’s zodat ze mooier bruinen.
  11. Bestrooi de bovenkant royaal met paprika poeder (vers gehakte peterselie en ui is ook ontzettend lekker als bedekking)
  12. Plaats in het midden van de oven en bak tot het vlees gaar is (35 tot 50 minuten)

Serveer met gevulde paprika’s simpelweg met tomatenketchup: heerlijk!

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • Speculaas cookies
  • Konijn klaarmaken
  • Witloof stoven
  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Spruitjes koken
  • Worstenbroodjes Jeroen Meus

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Broccoli stomen
  • Granola Sandra Bekkari
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer