Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

17 makkelijke recepten: voor Verrukkelijke Balletjes in Tomatensaus (#17 wint over Dagelijkse Kost)

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Gazpacho Recept

July 13, 2013 door Kris Vanhoutte

Koude Spaanse soep klaarmaken in de ijskast kan met dit lekker gazpacho recept van Kris Vanhoutte, Vlaams geserveerd met korstjes en Noordzeegarnalen.

Een typische gazpacho is een koude Spaanse soep uit Andalusië, gemaakt met oud brood, tomaten, komkommer, paprika, ui, look, olijf olie, wijnazijn en zout. Deze koude soep is vullend en verfrissend op hete dagen.

Naar eigen creativiteit kan je er ook avocado, peterselie, watermeloen, druiven, bouillon en zelfs zeevruchten aan toevoegen. Kris Vanhoutte kiest voor Belgische Noordzeegarnalen (supervers product van bij ons) in zijn kookboek: "Koken voor de amateurkok".

Onderstaand recept is voor 4 personen en is klaar in enkele uren

Gazpacho ingrediënten

  • 6 grote Belgische vleestomaten
  • ½? groene paprika
  • 1 komkommer
  • 1 teentje knoflook (geperst met een knijper of onder een dik mes)
  • 100 ml wijnazijn
  • 1 ui
  • 4 sneetjes wit brood
  • 4 organische eidooiers
  • 100 ml olijfolie
  • peper en zout
  • 120 gram gepelde (grijze) Noordzeegarnalen
  • 1 sneetje brood voor extra korstjes
  • boter
  • bijvoorbeeld een takje dille voor de garnering

Gazpacho klaarmaken

Lekkere koude gazpacho soep geserveerd in een aarden kom, gegarneerd met een twijgje platte peterselie

  1. Versnipper de ui.
  2. Dompel de tomaten tien tellen in kokend water, pel, snijd in vier of in meer halve maantjes en doe in een kom.
  3. 2/3 van de halve paprika en hele komkommer in reepjes snijden en samen met de gesnipperde ui bij de tomaten voegen. De rest van de paprika en de komkommer apart houden voor de garnering.
  4. Kruiden met peper, zout en geplette knoflook. Overgieten met wijnazijn en bedekken met sneetjes brood (zonder korst).
  5. Enkele uren laten trekken in de koelkast.
  6. Met de mixer pureren (of in een blender) tot een dikke soep.
  7. De eidooiers en de olijfolie erdoor roeren en luchtig opkloppen.
  8. Verder laten afkoelen in de koelkast of eerst in kopjes of borden scheppen en zo laten afkoelen in de ijskast.
  9. Het sneetje brood (en de korsten van de 4 andere sneden) in dobbelsteentjes snijden en krokant bakken in boter.
  10. De rest van de paprika en de komkommer in blokjes snijden.
  11. Croutons, komkommer, paprika en Noordzeegarnalen in de soep scheppen.
  12. Garneer de gazpacho met een plukje dille.

Ga je dit recept Printen? Geef je dan je waardering en een dankjewel in een reactie hieronder? Dankuwel!

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 17 makkelijke recepten: voor Verrukkelijke Balletjes in Tomatensaus (#17 wint over Dagelijkse Kost)
  • Hemels Lekkere Balletjes in tomatensaus van Peter Goossens
  • 3x lekkere dikke Pannenkoeken van Jeroen Meus: smullen gegarandeerd!
  • 3x makkelijk wafels bakken: heb jij een nog beter recept?
  • 7 verbazingwekkende Pannenkoek Recepten: heb je ‘t Jeroen Meus recept al geproefd?
  • Witloof stoven: weet je wanneer je het lekkerste witloof kan kopen?
  • 13 tips om je Lekkerste spruiten klaar te maken + Bonus recept: spruitjes met spekjes van Jeroen Meus

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • Speculaas cookies
  • Broccoli stomen
  • Stoofvlees Jeroen Meus
  • Witloof stoven
  • Spruitjes koken
  • Knolseldersoep
  • Kalfsfricassee

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Appelmoes maken
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2019 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer