Maak de lekkerste paprikasoep met deze tips van Piet Huysentruyt en Jamie Oliver zodat je je eigen lekker recept kan maken met wat in je keuken te vinden is.
Klaar in , 4 sterren gebaseerd op3 reviews.
Ideeën
- Piet Huysentruyt roostert de paprika’s niet, gebruikt room in de soep zonder kaas, maar serveert met Boursin op het knapperig brood gesmeerd. Oogstrelend geserveerd met verse fijngesneden stukjes gele paprika per bord.
- Jamie Oliver gebruikt 500 ml bouillon en 15 kleine tomaten en werkt de soep af met 2 handenvol verse basilicum fijngestampt in wat olie en geserveerd met een mozzarella sandwich.
- Indien de paprika’s per 3 kleuren worden verkocht, gebruik je 1 groene, 1 rode en 1 gele paprika, 800 ml bouillon, ongeveer 800 ml organische tomaten met basilicum, 1 theelepel suiker, peper en zout (1/4 theelepel elk, naar smaak)
In het recept onderaan spreken we over Morbier kaas:
Morbier kaas is een Franse kaas van koemelk: halfhard, romig en sterk smakend. Makkelijk te herkennen aan de zwarte lijn (geen schimmel) middenin de kaas.
Paprikasoep recept
- 3 rode (of 2 rode en 1 gele) paprika’s
- 1 grote rode, niet pikante peper
- 1 middelgrote verse rode chilipeper
- 1 ui
- 1 wortel
- 1 middelgrote aardappel
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel gemalen gember
- 750 ml kippen-of groentebouillon
- 3 eetlepels rode wijn
- ongeveer 40 gram Morbier kaas, of een vergelijkbaar sterk smakende, romige kaas
Paprikasoep maken
Verwarm de oven voor op 180C.
- Ontpit de rode peper en rode paprika’s en snijd in reepjes. Leg ze op een ovenbakplaat met de schil naar beneden.
- Hak het knoflook met de rode chili, gember, zout en peper fijn en wrijf over de paprika’s. Sprenkel er een beetje olie over en zet een 45tal minuten in de oven.
- Schil de ui, aardappel en wortel en snijd in kleine stukjes.
- Verwarm een beetje olie in een pan, voeg er de wortel, aardappel en ui aan toe, roer en laat een 5 tal minuten stoven tot de uien doorschijnend zijn.
- Blus met de wijn, laat even inkoken, zet het vuur laag en voeg de verse oregano toe. Laat ongeveer vijf minuten verder sudderen en voeg dan de bouillon toe, breng aan de kook en laat verder sudderen.
- Als de paprika’s klaar zijn, verwijder eventuele verbrande stukjes of schil en voeg dan bij de bouillon. Laat 10 tot 15 minuten verder sudderen.
- Verkruimel of snijd de (Morbier) kaas in stukjes, doe bij de soep en pureer (al dan niet slechts een deel van de soep pureren, zodat je nog wat beet hebt in je soep).
Proef, breng indien nodig verder op smaak met zout en serveer de paprikasoep warm met knapperig brood en indien gewenst extra kaas.
Een reactie achterlaten