Makkelijk en lekker recept zodat ook jij met weinig ingrediënten en bijna geen werk succesvol een vingerlikkend lekker stuk vlees uit de oven zal serveren.
Terug naar de basis: vlees bruinen in een pan en laten stoven tot het gaar is met wat extra smaakmakers (wijn, tomaat en gestoofde uit): even lekker dan het makkelijk is.
Kalfsribstuk recept
- 4 kalfsribstukken van 200 gram het stuk
- 1 knoflookteentje
- peper en zout
- 1 fijngesneden ajuin
- 400tal gram rijpe tomaten: vel en zaadjes verwijderen en vruchtvlees in kleine stukjes snijden
- 40 gram melkerijboter
- een glas rode wijn
Voor de afwerking:
- Maredsous kaas in 4 dunnen plakjes gesneden
Hoe makkelijk vlees uit de oven serveren
- Begin met je oven op 200 graden Celsius voor te verwarmen.
- Pel en pers het knoflookteentje en wrijf over het vlees. Kruid verder met peper en zout.
- Het vlees bedekken met de look, zout en peper toevoegen.
- Smelt de boter in een ovenvaste pan en stoof er de fijngesneden ajuin lichtjes in aan.
- Haal de ajuin er weer uit en leg apart.
- In dezelfde pan bak je nu de stukken vlees langs beide kanten bruin aan.
- Leg er de gestoofde ajuin op en de in stukje gesneden tomaat, giet er de wijn naast, zet een deksel op de pan en laat een 40tal minuten stoven in de oven.
- Zet de topgrill aan, neem het deksel van je pan, leg op elk stukje vlees een snede kaas en gratineer tot de kaas bruin begint te kleuren.
Een reactie achterlaten