• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Gebraad in de oven

Zeer makkelijk recept voor gebraad in de oven zodat je met weinig ingrediënten en weinig werk een lekker stuk vlees kan serveren met saus van het braadvocht.

U bent hier: OnsKookboek.be>>recepten>>Gebraad in de oven

Laat een Reactie achter

Zeer makkelijk recept voor gebraad in de oven zodat je met weinig ingrediënten en weinig werk een lekker stuk vlees kan serveren met saus van het braadvocht.

Tijdens het braden van het vlees op 180 graden, het vlees steeds om de 10 minuten bedruipen met het braadvocht.

Gebraad recept

Voor het bruinen van het gebraad:

  • 1 varkenshespengebraad van 1 kg
  • 30 gram melkerijboter
  • peper en zout

Voor halverwege het braden in de oven:

  • 100 ml rum
  • 100 ml vers geperst sap van citroenen
  • 100 ml vloeibare honing

Voor de rijst:

  • 3 eetlepels olie om te bakken
  • 1 fijngesneden ajuin
  • 2 kopjes basmatirijst
  • 4 kopjes water
  • peper en zout
  • 4 in stukken gesneden schijven ananas uit een blikje op zware stroop

Hoe varkensgebraad maken

  1. Verwarm je oven op 250 graden.
  2. Meng peper en zout door de melkerijboter, dep het vlees droog, smeer het in met de boter, leg in een ovenschotel en laat 15 minuten bruin braden.
  3. Ondertussen meng je de rum met het citroensap en de honing tot de honing volledig opgelost is.
  4. Na 15 minuten braden zou het vlees gebruind moeten zijn, draai je de temperatuur op 180 en giet je de honingsaus over het vlees.
  5. Bedruip vanaf dan elke 10 minuten het vlees met de saus.
  6. Ondertussen snijd je de ajuin fijn en laat stoven in een pot in de olie.
  7. Als de ajuin glazig gestoofd is, voeg je er de rijst bij en roer om totdat de rijstkorrels er ietwat transparant gaan uitzien (een 2tal minuten).
  8. Giet er 4 kopjes water bij, roer goed om, breng aan de kook, roer nog even om, zet het vuur zo laag mogelijk, zet een deksel op de pot en kook de rijst gaar (12 tot 20 minuten, volg de aanwijzingen op de verpakking van de rijst). 5 minuten voor het einde van de gaartijd leg je de in stukjes gesneden ananasschijven bij op de rijst en laat de rijst verder garen.
  9. Na 1 uur totale braaddtijd is het vlees gaar en haal je het uit de oven. Laat het varkensgebraad nog een 5tal minuten rusten en laat ondertussen het braadvocht indikken tot een saus. Snijd het vlees dun, giet er de saus over en serveer met de rijst.

Filed Under: Vlees Gerechten

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

7 Allernieuwste Recepten

  • Eiersalade: makkelijker dan Jeroen Meus
  • Kersenconfituur én Rabarber confituur: de LEKKERSTE confituren die je makkelijk zal maken
  • 3x Lekkere knolseldersoep soep – Je maakt ze makkelijk zo
  • 3x lamsburger, hamburger of kalfsburger – welke verkies jij?
  • Hoe kalfsgebraad in de pan klaarmaken – Met lekkere saus!
  • Rendiergebraad op Ardeense Wijze – Eens iets anders!
  • 5x kotelet bakken: in de oven, Jeroen Meus, marineren of…

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • Pasta recepten
  • Salade
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Kip
  • Koekjes
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download ons Paleo Recepten Kookboek
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2022 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!