Zeer makkelijk recept om rosbief te maken met 4 ingrediënten zodat je goedkoop en snel een lekker stuk rundsvlees kan serveren.
De braadtijd van een kilo rosbief in de oven op 180 graden is 30 tot 45 minuten: vraag uw slager om raad.
Je kan de rosbief dichtschroeien in een pan of in de oven. Let er wel op dat je oven dan heel heet moet zijn (250 tot 300 graden, hoe heter, hoe sneller het vlees dichtschroeit, reken toch een 15 minuten). olie zowel het vlees als de braadslede in, zodat het lekkere vleesjus binnenin het vlees bewaard blijft.
Laat na het braden van een rosbief of enig ander "groot stuk" vlees, het vlees 10 tot 15 minuten rusten alvorens aan te snijden. Dit geeft de warmte de tijd om dieper binnenin het vlees te dringen zodat ook het midden van het vlees gaar wordt.
Recept voor 4 personen, klaar in 1 uur.
Ingrediënten voor rosbief uit de oven
- rosbief van 800 gram
- 6 eetlepels sojasaus
- vers gemalen zwarte peper
- 100 gram hoeveboter
Bijgerechten:
- gekookte aardappelen of gekookte rijst
- seizoensgroenten gestoofd in hoeveboter
Hoe rosbief braden
- Oven goed heet voorverwarmen (250-300 graden).
- Kruid de rosbief met peper, vet het vlees in met de hoeveboter, vet je braadslede in en laat de rest van de boter in de braadslede smelten.
- Bak een korst rondom het vlees in de oven (max 15 minuten), zet dan de temperatuur lager, bedruip het vlees met de sojasaus en laat verder garen op 180-200 graden, onder regelmatig bedruipen van het vlees met het braadvocht en de sojasaus.
- Neem het gare stuk vlees uit de braadslede, wikkel er aluminiumfolie rond en houd warm.
- Ondertussen maak je een saus door de braadslee te blussen met een beetje water en wat sojasaus, dat je laat indikken op een hoog vuur of dat je bind met wat losgeroerde maïzena.
- Snijd de rosbief in schijfjes en serveer op warme borden met de saus, aardappelen of rijst en groenten.
Een reactie achterlaten