• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Rendiergebraad op Ardeense Wijze – Eens iets anders!

Zin in 'n heerlijk gebraad voor bij feest? Maak dan dit rendiergebraad op Ardeense wijze. Gegarandeerd dat niemand dat ooit al geproefd heeft. Lekker en simpel.

Onskookboek.be » Vlees Gerechten » Rendiergebraad op Ardeense Wijze – Eens iets anders!

Laat een Reactie achter

Zin in ‘n heerlijk gebraad voor bij feest?

Maak dan dit rendiergebraad op Ardeense wijze.

Gegarandeerd dat niemand dat ooit al geproefd heeft.

Lekker en simpel gerecht, met een bij ons minder bekend stuk vlees.

En neen… Er lopen geen rendieren rond in de Belgische Ardennen. Die vind je eerder terug in Noorwegen.

Ardens Gebraad

Wat is Ardeens gebraad?

Ardeens gebraad is een stuk varkensgebraad dat licht gepekeld en gerookt wordt.

We gaan in dit recept echter geen Ardeens gebraad gebruiken, maar wel Ardeense hesp. Dit is hesp van gezouten, gedroogd en gerookt varkensvlees. Het is verder een beschermde geografische herkomstbenaming, dus komt wel degelijk uit de Belgische Ardennen.

De Ardense hesp gaat de saus feestelijk op smaak brengen.

Rendiergebraad op Ardeense Wijze - Eens iets anders!

https://www.onskookboek.be
Zin in 'n heerlijk gebraad voor bij feest? Maak dan dit rendiergebraad op Ardeense wijze. Gegarandeerd dat niemand dat ooit al geproefd heeft. Lekker en simpel.
5 from 1 vote
Print Recept Pin Recept
Prep Tijd 10 mins
Kook Tijd 40 mins
Totaal 50 mins
Gerecht Vlees
Keuken Klassiek
Servings 6

Ingrediënten

Voor het rendiergebraad:

  • 2 eetlepels olie
  • 800 gram rendiergebraad
  • peper en zout
  • Voor de mosterdsaus:
  • 1 eetlepel olie
  • 2 sjalotjes
  • 150 gram - 1 dikke snede - Ardense hesp
  • 150 ml witte wijn
  • 1 dragontakje
  • 2 eetlepels mosterd
  • 300 ml room
  • 100 ml water
  • peper en zout naar smaak

Bereiding
 

  • Vet het gebraad in met de olie, kruid met peper en zout en laat 35 tot 40 minuten garen in een ovenschotel in de op 210 graden voorverwarmde oven.
  • Maak ondertussen de saus: hak de sjalotjes fijn en stoof ze in een pan op een laag vuur tot ze zacht en doorzichtig (glazig) zijn.
  • Voeg er dan de in stukken gesneden ham aan toe, laat een minuut mee braden en blus dan met witte wijn.
  • Laat de wijn tot de helft inkoken.
  • Voeg er nu de room, fijngesneden dragon en mosterd aan toe, roer om en voeg het water toe. Kruid met peper en laat op een klein vuurtje pruttelen.
  • Als het gebraad gegaard is, haal je het uit de ovenschotel, plaats het op een rooster en laat 5 minuten rusten.
  • Giet het braadvet uit de ovenschotel, giet er je saus in en schraap de aanbaksels los. bedek met aluminiumfolie en houd warm.
  • Snijd het gebraad in sneden van ongeveer 10 mm en dien op met de mosterdsaus, princessenboontjes en aardappels.
Keyword Feest, Kerst
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!

 

Filed Under: Vlees Gerechten

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Stoofpot van hert met appelen en veenbessen
  • Vegetarische Hutsepot – Goedkoop met Wintergroeten
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • Verras je gasten met een heerlijke ijskoffie!
  • Appelcrumble: Simpel, snel én lekker
  • Eenvoudige appeltaart met bladerdeeg: klaar in 20 minuten…
  • Appelbeignets: altijd lekker – Voor jong én oud!
  • Butternutsoep met gember! Lekker soepje: klaar in 30 minuten
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!
  • Witte chocolademousse zonder gelatine – Eens iets anders…
  • Salade Nicoise: Franse Topklassieker – Klaar in 30 minuten!
  • Topklassieker! Recept voor Appelcake: die ieder kan bakken
  • Heerlijke havermout pannenkoeken van Sandra Bekkari en Pascale Naessens: genieten met appel en honing
  • 7 verbazingwekkende Pannenkoek Recepten: heb je ‘t Jeroen Meus recept al geproefd?

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ‘n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2023 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!