Makkelijk recept om lekkere, gegratineerde champignons te maken zodat je een lekker en voedzaam brood met champignons kan serveren.
Recept voor 4 personen en klaar in 1 uur omdat we deels met droge champignons werken, die we eerst een half uur moeten laten weken in water.
Recept
- 1 pakje gedroogde champignons (steenzwammen & boleten)
- 1 kommetje water
- 4 dikke sneden boerenbrood
- 4 hardgekookte, biologische eieren (9 minuten in kokend water)
- een bakje (250 gram) witte (Parijse) champignons
- 200 ml room
- 200 gram geraspte kaas
- 50 gram hoeveboter
Gegratineerde champignons maken
- Laat de gedroogde champignons 30 minuten weken in een kom koud water. Spoelen en goed laten uitlekken.
- Snijd de witte champignons in schijfjes, kruid met peper en zout en laat een 3tal minuten stoven in de helft van de hoeveboter.
- In een andere pan stoof je de uitgelekte champignons enkele minuten in de overige 25 gram hoeveboter.
- Voeg de witte, gestoofde champignons toe, gier er de room bij en de geraspte kaas en roer tot alle kaas gesmolten is.
- Schep deze champignonsaus op de sneden brood en laat gratineren onder de topgril van de oven tot de kaas bruin begint te kleuren.
- Haal het brood met de gegratineerde champignons uit de oven, snijd op elke snede 1 gekookt ei in schijfjes en serveer.
Een reactie achterlaten