• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Gegratineerde champignons

Makkelijk recept om lekkere, gegratineerde champignons te maken zodat je een lekker en voedzaam brood met champignons kan serveren.

Onskookboek.be » Makkelijke Recepten » Gegratineerde champignons

Laat een Reactie achter

Makkelijk recept om lekkere, gegratineerde champignons te maken zodat je een lekker en voedzaam brood met champignons kan serveren.

Recept voor 4 personen en klaar in 1 uur omdat we deels met droge champignons werken, die we eerst een half uur moeten laten weken in water.

Recept

  • 1 pakje gedroogde champignons (steenzwammen & boleten)
  • 1 kommetje water
  • 4 dikke sneden boerenbrood
  • 4 hardgekookte, biologische eieren (9 minuten in kokend water)
  • een bakje (250 gram) witte (Parijse) champignons
  • 200 ml room
  • 200 gram geraspte kaas
  • 50 gram hoeveboter

Gegratineerde champignons maken

  1. Laat de gedroogde champignons 30 minuten weken in een kom koud water. Spoelen en goed laten uitlekken.
  2. Snijd de witte champignons in schijfjes, kruid met peper en zout en laat een 3tal minuten stoven in de helft van de hoeveboter.
  3. In een andere pan stoof je de uitgelekte champignons enkele minuten in de overige 25 gram hoeveboter.
  4. Voeg de witte, gestoofde champignons toe, gier er de room bij en de geraspte kaas en roer tot alle kaas gesmolten is.
  5. Schep deze champignonsaus op de sneden brood en laat gratineren onder de topgril van de oven tot de kaas bruin begint te kleuren.
  6. Haal het brood met de gegratineerde champignons uit de oven, snijd op elke snede 1 gekookt ei in schijfjes en serveer.

Filed Under: 57 Makkelijke recepten: voor het hele gezin

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Zelf pasta maken: de ultieme gids voor beginners
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Zelf pudding maken: Vanillepudding & 7 makkelijke variaties
  • Oerdegelijke koffie zonder tierlantijntjes
  • Zo kook je gevarieerder dan ooit
  • Simpele witloofsoep op grootmoeders wijze: Zacht & vol smaak
  • Vichyssoise recept – Romige preisoep, warm & koud lekker!
  • 5 heerlijke sauzen om te serveren bij vis

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ’n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2025 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!