• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Tagliatelle met champignons

Een makkelijk en lekker recept om tagliatelle met champignons te maken met flink wat smaken in je saus zodat je met toch weinig werk op korte tijd heerlijk zal genieten.

Onskookboek.be » Pasta recepten » Tagliatelle met champignons

Laat een Reactie achter

Een makkelijk en lekker recept om tagliatelle met champignons te maken met flink wat smaken in je saus zodat je met toch weinig werk op korte tijd heerlijk zal genieten.

Alhoewel een lang uitgeschreven recept, je mengt de meeste ingrediënten door de room die je laat koken. Kook zoals altijd de pasta apart en bak de champignons met boter in de pan. Alles samenvoegen en klaar.

Pasta recept

Voor het koken van de pasta:

  • 1 grote pot met 3 liter kokend, gezouten water
  • 250 gram groene tagliatelle

Voor het bakken van de champignons:

  • een brede pan
  • 1 eetlepel melkerijboter
  • 250 gram witte champignons: het zand verwijderen en naargelang de grootte halveren of in 4 snijden (goed laten uitlekken als je ze wast)
  • peper en zout
  • vers geperst sap van een halve citroen
  • 2 dikke sneden ham: in kubusjes of smalle reepjes gesneden

Voor de afwerking van de saus:

  • 1 eetlepel aardappelmeel (of maïsmeel)
  • 2 eetlepels koud water (om erin het maïsmeel of aardappelmeel tot een papje te roeren)
  • kerriepoeder

Voor het begin van de saus:

  • 4 eetlepels droge witte wijn
  • 16 eetlepels Marsala
  • 2 eetlepels cognac of whisky
  • enkele scheutjes tabasco
  • 1 tot 2 theelepels worcestersaus
  • 2 eetlepels scherpe mosterd
  • 200 ml verse slagroom

Hoe tagliatelle met champignons, ham en saus maken

  1. Begin met alle ingrediënten door de room te kloppen: de witte wijn, de Marsala, de sterke drank, tabasco naar smaak, 1 tot 2 theelepels worcestersaus, mosterd en zout. Klop tot een homogeen sausje. Doe in een sauspannetje en zet op een zeer laag vuurtje.
  2. Gaar dan de pasta: breng 3 liter flink gezouten water aan de koop, voeg de tagliatelle toe, roer met een houten lepel de deegwaren los en laat beetgaar koken (zoals op de verpakking is aangegeven, ongeveer een 8tal minuten.
  3. Vergeet niet in de room in je sauspannetje te roeren.
  4. Ondertussen neem je een pan, smelt er de boter in, voeg de champignons toe, kruid met peper en zout en begin te bakken. Gier er na enkele minuten het citroensap bij, schud de pan geregeld goed om en laat in totaal een 7tal minuten op het vuur. Voeg dan de ham toe zodat deze kan opwarmen en draai het vuur uit.
  5. Als de room kookt, voeg je er wat kerriepoeder aan toe en laat 1 minuut rustig verder koken.
  6. Meng ondertussen de aardappelbloem of de maïzena in wat pater tot een papje en klop door de roomsaus: laat koken onder voortdurend roeren zodat de saus kan indikken (minstens 1 minuut koken).
  7. Giet de gare pasta af en laat even uitlekken.
  8. Doe de uitgelekte tagliatelle in een grote schotel met de champignons, ham en saus erover en serveer.

Filed Under: 17 Simpele Pasta Recepten: want 'n bord pasta smaakt altijd!

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • 17 recepten om lekkere groentesoep te maken: heb je die met pistou van Jeroen Meus al geproefd?
  • Waarom je zeker eens zelf pasta moet maken
  • 3 lekkere, makkelijke, koude voorgerechten Jeroen Meus
  • Mokka ijs maken zonder ijsmachine: ‘n Koud Kunstje!
  • Stoofvlees? Maak je lekkerste Rendang Recept uit Maleisië
  • Saté: zo maak jij dit heerlijke gerecht 
  • Stoofpot van hert met appelen en veenbessen
  • Vegetarische Hutsepot – Goedkoop met Wintergroeten
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • Appelcrumble: Simpel, snel én lekker
  • Eenvoudige appeltaart met bladerdeeg: klaar in 20 minuten…
  • Appelbeignets: altijd lekker – Voor jong én oud!
  • Butternutsoep met gember! Lekker soepje: klaar in 30 minuten
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ‘n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2023 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!

OnsKookboek.be vraagt om uw toestemming om cookies te gebruiken voor het volgende: 1. Gepersonaliseerde advertenties en inhoud, advertentie- en inhoudsmeting, doelgroep inzichten en productontwikkeling. 2. Informatie op een apparaat opslaan en/of openen. JA - Toestemming!Geen toestemming gevenLees meer