• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Omelet Maken

Leer hoe in 15 minuten een lekkere omelet met champignons te maken naar het recept Omelet Baveuse door Wout Bru uit Masterchef.Leer hoe in 15 minuten een lekkere omelet met champignons te maken, zodat je in een mum van tijd heerlijk kan smullen van lekkere eieren.

Onskookboek.be » Makkelijke Recepten » Omelet Maken

Laat een Reactie achter

Leer hoe in 15 minuten een lekkere omelet met champignons te maken, zodat je in een mum van tijd heerlijk kan smullen van lekkere eieren.

We maken hier een "Omelet Baveuse", en Baveuse wil zeggen dat je bakt zodat het midden van de eierkoek nog een beetje lopend is.

Je kan dit recept versnellen door het ei alleen te vullen met gebakken champignons, of je kan ook voluit gaan en ham, tomaten, ui en bieslook toevoegen.

Ingrediënten

  • 3 verse eieren
  • peper en zout

Voor de gebakken garnituur:

  • 1 klein bakje champignons
  • 1 ajuin
  • gekookte ham

Voor de verse garnituur:

  • enkele tomaten
  • Gruyère kaas
  • verse bieslook

Omelet maken

Omelet Bakken

  1. Breek 3 eieren in een kom, voeg wat peper en zout toe en klop met een klopper door elkaar. Zet apart en snijd de garnituur fijn:
  2. Snijd de champignons in zeer fijne schijfjes, snijd de ui zeer fijn en snijd de gekookte ham in dunne reepjes.
  3. Snijd de tomaten en het bieslook fijn en meng door elkaar.
  4. Smelt de boter in een pan en laat hierin eerst de ui wat aanstoven. Voeg dan de champignons toe en laat even meebakken. Voeg tenslotte de ham toe en zet apart.
  5. In een andere pan ga je de omelet bakken door eerst wat boter te smelten en dan de geklutste eieren toe te voegen. Het is de bedoeling om een koek te bakken die over de ganse bodem van de pan door er constant met een vork door te roeren.
  6. Als het ei gebakken is, voeg je in het midden de champignon-garnituur toe met de tomaten-bieslook mengeling en tenslotte strooi je er nog flink wat gemalen Gruyère kaas aan toe.
  7. Vouw 2 kanten van de omelet naar elkaar toe over de garnituur, laat nog even verder bakken en serveer.

Filed Under: 57 Makkelijke recepten: voor het hele gezin

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Waarom je zeker eens zelf pasta moet maken
  • 3 lekkere, makkelijke, koude voorgerechten Jeroen Meus
  • Mokka ijs maken zonder ijsmachine: ‘n Koud Kunstje!
  • Stoofvlees? Maak je lekkerste Rendang Recept uit Maleisië
  • Saté: zo maak jij dit heerlijke gerecht 
  • Stoofpot van hert met appelen en veenbessen
  • Vegetarische Hutsepot – Goedkoop met Wintergroeten
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • Verras je gasten met een heerlijke ijskoffie!
  • Appelcrumble: Simpel, snel én lekker
  • Eenvoudige appeltaart met bladerdeeg: klaar in 20 minuten…
  • Appelbeignets: altijd lekker – Voor jong én oud!
  • Butternutsoep met gember! Lekker soepje: klaar in 30 minuten
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ‘n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2023 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!