Leer hoe in 15 minuten een lekkere omelet met champignons te maken, zodat je in een mum van tijd heerlijk kan smullen van lekkere eieren.
We maken hier een "Omelet Baveuse", en Baveuse wil zeggen dat je bakt zodat het midden van de eierkoek nog een beetje lopend is.
Je kan dit recept versnellen door het ei alleen te vullen met gebakken champignons, of je kan ook voluit gaan en ham, tomaten, ui en bieslook toevoegen.
Ingrediënten
- 3 verse eieren
- peper en zout
Voor de gebakken garnituur:
- 1 klein bakje champignons
- 1 ajuin
- gekookte ham
Voor de verse garnituur:
- enkele tomaten
- Gruyère kaas
- verse bieslook
Omelet Bakken
- Breek 3 eieren in een kom, voeg wat peper en zout toe en klop met een klopper door elkaar. Zet apart en snijd de garnituur fijn:
- Snijd de champignons in zeer fijne schijfjes, snijd de ui zeer fijn en snijd de gekookte ham in dunne reepjes.
- Snijd de tomaten en het bieslook fijn en meng door elkaar.
- Smelt de boter in een pan en laat hierin eerst de ui wat aanstoven. Voeg dan de champignons toe en laat even meebakken. Voeg tenslotte de ham toe en zet apart.
- In een andere pan ga je de omelet bakken door eerst wat boter te smelten en dan de geklutste eieren toe te voegen. Het is de bedoeling om een koek te bakken die over de ganse bodem van de pan door er constant met een vork door te roeren.
- Als het ei gebakken is, voeg je in het midden de champignon-garnituur toe met de tomaten-bieslook mengeling en tenslotte strooi je er nog flink wat gemalen Gruyère kaas aan toe.
- Vouw 2 kanten van de omelet naar elkaar toe over de garnituur, laat nog even verder bakken en serveer.
Een reactie achterlaten