2 makkelijke en lekkere fazant recepten: de ganse fazant goedkoop klaarstoven in een pot of gevulde, gemarineerde fazantenborst: aan jou de keuze zodat je fazant kan serveren naar jouw smaak.
We werken met gelijkaardige ingrediënten maar verschillende bereidingen. Fazanten geven zeer mager vlees dat snel kan uitdrogen en taai worden als het foutief wordt gekookt. Vandaar dat extra vet wordt toegevoegd: ofwel room voor in de stoofpot ofwel een extra laagje spek rondom de vogel voor in de oven.
Fazant stoven in de pot
- 1 fazant in 8 stukken gesneden wordt gebraden met volgende ingrediënten:
- 200 ml room
- 200 ml water
- 100 gram spek in kubusjes gesneden
- 1 bakje witte champignons, in stukjes gesneden
- 12 oesterzwammen, in stukjes gesneden
- 3 teentjes look, gesneden in schijfjes
- 1 bouillonblokje instant kippenbouillon
- olie om te bakken
- 2 eetlepels verse, gehakte peterselie
Bereidingswijze om fazant klaar te maken:
- Doe de bakolie in een warme pan om stukken fazant bruin te bakken aan alle kanten.
- Voeg er het spek, de champignons, de oesterzwammen en de look aan toe en laat alles 5 minuten bakken.
- Blus met het water, voeg er het kippenbouillonblokje en de room aan toe en laat anderhalf tot 2 uur sudderen onder deksel .
- Serveer met peterselie en aardappelpuree.
Fazant uit de oven
Voor dit recept wordt fazantborst gevuld met champignons, gerold in spek en gebraden in de oven:
Ingrediënten voor fazant in de oven:
- 6 fazanten borsten van 3 fazanten gemarineerd in 1/2 liter witte wijn (kan ook met kippenborst van organisch geteelde kippen of kalkoenborst gemaakt worden als je nergens fazant kan kopen)
- 1 grote portabela paddestoel, in vierkantjes gesneden
- 1 eetlepel boter
- 120 gram feta kaas
- 12 dikke sneden gerookt spek
Meng in een kommetje de volgende gedroogde kruiden:
- 1 eetlepel tijm
- 1 eetlepel oregano
- 1 eetlepel basilicum
- 1 theelepel knoflook zout
- een snuifje rozemarijn
Fazant klaarmaken:
- Oven voorverwarmen op 190 C.
- Meng de feta kaas met de kruiden.
- Bak de paddestoel in de boter.
- Haal de fazant borsten uit de wijn en snijd een zakje in elke borst.
- Vul elke borst met een eetlepel paddestoel stukjes en een eetlepel gekruide feta kaas.
- Rol het spek rond de borsten en prik vast met een tandenstoker.
- Plaats de fazant borsten op een braadslee met wat water en zout en laat een 20 tot 25 minuten braden in de oven.
Verwijder eventueel het spek rondom de fazant alvorens te serveren.
Een reactie achterlaten