• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Fazant recepten

2 makkelijke en lekkere fazant recepten: de ganse fazant goedkoop klaarstoven in een pot of gevulde, gemarineerde fazantenborst: aan jou de keuze zodat je fazant kan serveren naar jouw smaak.

Onskookboek.be » Kerstrecepten » Fazant recepten

1 Reactie

2 makkelijke en lekkere fazant recepten: de ganse fazant goedkoop klaarstoven in een pot of gevulde, gemarineerde fazantenborst: aan jou de keuze zodat je fazant kan serveren naar jouw smaak.

We werken met gelijkaardige ingrediënten maar verschillende bereidingen. Fazanten geven zeer mager vlees dat snel kan uitdrogen en taai worden als het foutief wordt gekookt. Vandaar dat extra vet wordt toegevoegd: ofwel room voor in de stoofpot ofwel een extra laagje spek rondom de vogel voor in de oven.

Fazant stoven in de pot

  • 1 fazant in 8 stukken gesneden wordt gebraden met volgende ingrediënten:
  • 200 ml room
  • 200 ml water
  • 100 gram spek in kubusjes gesneden
  • 1 bakje witte champignons, in stukjes gesneden
  • 12 oesterzwammen, in stukjes gesneden
  • 3 teentjes look, gesneden in schijfjes
  • 1 bouillonblokje instant kippenbouillon
  • olie om te bakken
  • 2 eetlepels verse, gehakte peterselie

Bereidingswijze om fazant klaar te maken:

  1. Doe de bakolie in een warme pan om stukken fazant bruin te bakken aan alle kanten.
  2. Voeg er het spek, de champignons, de oesterzwammen en de look aan toe en laat alles 5 minuten bakken.
  3. Blus met het water, voeg er het kippenbouillonblokje en de room aan toe en laat anderhalf tot 2 uur sudderen onder deksel .
  4. Serveer met peterselie en aardappelpuree.

Fazant uit de oven

Fazant uit de oven

Voor dit recept wordt fazantborst gevuld met champignons, gerold in spek en gebraden in de oven:

Ingrediënten voor fazant in de oven:

  • 6 fazanten borsten van 3 fazanten gemarineerd in 1/2 liter witte wijn (kan ook met kippenborst van organisch geteelde kippen of kalkoenborst gemaakt worden als je nergens fazant kan kopen)
  • 1 grote portabela paddestoel, in vierkantjes gesneden
  • 1 eetlepel boter
  • 120 gram feta kaas
  • 12 dikke sneden gerookt spek

Meng in een kommetje de volgende gedroogde kruiden:

  • 1 eetlepel tijm
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel basilicum
  • 1 theelepel knoflook zout
  • een snuifje rozemarijn

Fazant klaarmaken:

  1. Oven voorverwarmen op 190 C.
  2. Meng de feta kaas met de kruiden.
  3. Bak de paddestoel in de boter.
  4. Haal de fazant borsten uit de wijn en snijd een zakje in elke borst.
  5. Vul elke borst met een eetlepel paddestoel stukjes en een eetlepel gekruide feta kaas.
  6. Rol het spek rond de borsten en prik vast met een tandenstoker.
  7. Plaats de fazant borsten op een braadslee met wat water en zout en laat een 20 tot 25 minuten braden in de oven.

Verwijder eventueel het spek rondom de fazant alvorens te serveren.

Filed Under: 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Stoofpot van hert met appelen en veenbessen
  • Vegetarische Hutsepot – Goedkoop met Wintergroeten
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • Verras je gasten met een heerlijke ijskoffie!
  • Appelcrumble: Simpel, snel én lekker
  • Eenvoudige appeltaart met bladerdeeg: klaar in 20 minuten…
  • Appelbeignets: altijd lekker – Voor jong én oud!
  • Butternutsoep met gember! Lekker soepje: klaar in 30 minuten
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!
  • Witte chocolademousse zonder gelatine – Eens iets anders…
  • Salade Nicoise: Franse Topklassieker – Klaar in 30 minuten!
  • Topklassieker! Recept voor Appelcake: die ieder kan bakken
  • Heerlijke havermout pannenkoeken van Sandra Bekkari en Pascale Naessens: genieten met appel en honing
  • 7 verbazingwekkende Pannenkoek Recepten: heb je ‘t Jeroen Meus recept al geproefd?

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ‘n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2023 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!