Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

17 makkelijke recepten: voor Verrukkelijke Balletjes in Tomatensaus (#17 wint over Dagelijkse Kost)

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Fazant recepten

October 23, 2013 door Ons Kookboek

2 makkelijke en lekkere fazant recepten: de ganse fazant goedkoop klaarstoven in een pot of gevulde, gemarineerde fazantenborst: aan jou de keuze zodat je fazant kan serveren naar jouw smaak.

We werken met gelijkaardige ingrediënten maar verschillende bereidingen. Fazanten geven zeer mager vlees dat snel kan uitdrogen en taai worden als het foutief wordt gekookt. Vandaar dat extra vet wordt toegevoegd: ofwel room voor in de stoofpot ofwel een extra laagje spek rondom de vogel voor in de oven.

Fazant stoven in de pot

  • 1 fazant in 8 stukken gesneden wordt gebraden met volgende ingrediënten:
  • 200 ml room
  • 200 ml water
  • 100 gram spek in kubusjes gesneden
  • 1 bakje witte champignons, in stukjes gesneden
  • 12 oesterzwammen, in stukjes gesneden
  • 3 teentjes look, gesneden in schijfjes
  • 1 bouillonblokje instant kippenbouillon
  • olie om te bakken
  • 2 eetlepels verse, gehakte peterselie

Bereidingswijze om fazant klaar te maken:

  1. Doe de bakolie in een warme pan om stukken fazant bruin te bakken aan alle kanten.
  2. Voeg er het spek, de champignons, de oesterzwammen en de look aan toe en laat alles 5 minuten bakken.
  3. Blus met het water, voeg er het kippenbouillonblokje en de room aan toe en laat anderhalf tot 2 uur sudderen onder deksel .
  4. Serveer met peterselie en aardappelpuree.

Fazant uit de oven

Fazant uit de oven

Voor dit recept wordt fazantborst gevuld met champignons, gerold in spek en gebraden in de oven:

Ingrediënten voor fazant in de oven:

  • 6 fazanten borsten van 3 fazanten gemarineerd in 1/2 liter witte wijn (kan ook met kippenborst van organisch geteelde kippen of kalkoenborst gemaakt worden als je nergens fazant kan kopen)
  • 1 grote portabela paddestoel, in vierkantjes gesneden
  • 1 eetlepel boter
  • 120 gram feta kaas
  • 12 dikke sneden gerookt spek

Meng in een kommetje de volgende gedroogde kruiden:

  • 1 eetlepel tijm
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel basilicum
  • 1 theelepel knoflook zout
  • een snuifje rozemarijn

Fazant klaarmaken:

  1. Oven voorverwarmen op 190 C.
  2. Meng de feta kaas met de kruiden.
  3. Bak de paddestoel in de boter.
  4. Haal de fazant borsten uit de wijn en snijd een zakje in elke borst.
  5. Vul elke borst met een eetlepel paddestoel stukjes en een eetlepel gekruide feta kaas.
  6. Rol het spek rond de borsten en prik vast met een tandenstoker.
  7. Plaats de fazant borsten op een braadslee met wat water en zout en laat een 20 tot 25 minuten braden in de oven.

Verwijder eventueel het spek rondom de fazant alvorens te serveren.

Ga je dit recept Printen? Geef je dan je waardering en een dankjewel in een reactie hieronder? Dankuwel!

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 17 makkelijke recepten: voor Verrukkelijke Balletjes in Tomatensaus (#17 wint over Dagelijkse Kost)
  • Hemels Lekkere Balletjes in tomatensaus van Peter Goossens
  • 3x lekkere dikke Pannenkoeken van Jeroen Meus: smullen gegarandeerd!
  • 3x makkelijk wafels bakken: heb jij een nog beter recept?
  • 7 verbazingwekkende Pannenkoek Recepten: heb je ‘t Jeroen Meus recept al geproefd?
  • Witloof stoven: weet je wanneer je het lekkerste witloof kan kopen?
  • 13 tips om je Lekkerste spruiten klaar te maken + Bonus recept: spruitjes met spekjes van Jeroen Meus

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • Speculaas cookies
  • Broccoli stomen
  • Stoofvlees Jeroen Meus
  • Witloof stoven
  • Spruitjes koken
  • Kalfsfricassee
  • Konijn klaarmaken

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Appelmoes maken
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2019 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer