Makkelijk recept om zelf lekkere gnocchi te maken.
"Gnocchi" is de Italiaanse benaming voor "dumpling". Het is een Italiaanse culinaire specialiteit en wordt geserveerd als een pasta-gerecht, – in Italië als voorgerecht. Ze kunnen in allerlei vormen gesneden zijn, moeten licht zijn van textuur zijn en smelten idealiter in de mond!
Ze worden meestal bereid op basis van aardappel, griesmeel of ricotta kaas. Minder goede gnocchi gaan al snel
"op je maag liggen".
Gnocchi recept
- 500 ml volle melk
- 125 gram griesmeel
- peper, zout
- 100 gram geraspte kaas
- muskaatnoot
- boter om een bakplaat in te vetten
- 2 extra eetlepels geraspte kaas
- 50 gram melkerij boter: smelten
Hoe gnocchi maken
- Breng in een pot met dikke bodem eerst de volle melk aan de kook (zo nu en dan roeren zodat de melk niet aanbrand op de bodem).
- Kruid met peper en zout, doe er het griesmeel bij, breng al roerend opnieuw aan de kook en laat 10 minuten verder koken.
- Neem de pan van het vuur, roer er wat muskaatnoot en de geraspte kaas door, giet op platte borden, zet op een koele plaats en laat verder opstijven.
- Oven voorverwarmen op 200-220 graden.
- Snijd allerhande figuurtjes uit de afgekoelde massa (vierkantjes, rondjes, schijfjes) en leg ze op een vooraf met boter ingevette bakplaat.
- Strooi 2 eetlepels geraspte kaas over de gnocchi, druppel er de gesmolten boter over en laat een kwartier bakken in de oven.
Een reactie achterlaten