• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Tartiflette recept

Wil jij genieten van de lekkerste gegratineerde aardappelen? Maak dan dit lekkere, makkelijke tartiflette recept zodat je Frankrijk kan proeven op je bord.

Onskookboek.be » Winterrecepten » Tartiflette recept

5 Reacties

Wil jij genieten van de lekkerste gegratineerde aardappelen? Maak dan dit lekkere, makkelijke tartiflette recept zodat je Frankrijk kan proeven op je bord.

Klaar in 55 minuten, 4.5 sterren gebaseerd op 6 reacties.

Tartiflette kent haar oorsprong in de Franse Savoie streek: het Alpengebied bezuiden Genève en het meer van Genève. Traditioneel wordt dit gerecht bereid met Reblochon kaas: een gewassen-korstkaas eigen aan de streek "waar je de weide nog door de kaas kan ruiken".

Maak een tartiflette altijd met ongekookte, zeer dun gesneden aardappelen zodat de smaken goed in de aardappels kunnen trekken. Gekookte aardappelen waar je wat spekblokjes over strooit en met de kaas laat gratineren is een letterlijk "afkooksel" van een authentiek recept.

Wil je ieder apart serveren, gebruik dan voor ieder persoon een klein pannetje gevuld met 2,5 aardappelen en de helft van een Reblochon kaas:

Reblochon Kaas

Tartiflette recept

  • 8 aardappelen, geschild, goed afgedroogd en in zeer dunne schijfjes gesneden (2 mm)
  • 8 eetlepels spekblokjes
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • 2 uien, in fijne schijfjes gesneden
  • een 3 tal klontjes boter
  • tijm en laurier, peper en zout, lookkruiden
  • (400 ml) droge witte wijn

Voor het gratineren:

  • 2 Reblochon kazen
  • indien gewenst: Italiaanse kruiden of Provençaalse kruiden of Spaghettikruiden

Hoe tartiflette maken

Tartiflette Recept

  1. Oven voorverwarmen op 175 graden.
  2. Schil de aardappelen, was ze, droog ze goed af en snijd in dunne schijfjes van 2 mm dikte.
  3. Neem een kom en meng hierin de aardappelschijfjes met de stukjes spek, het fijngehakte knoflook, de fijngesneden uien, peper en zout, tijm, laurier en lookkruiden: alles goed mengen.
  4. Neem een ovenvaste pan, laat hierin goed wat boter smelten en voeg er het aardappel-spek-ui mengsel aan toe. Laat een 3 tot 4 tal minuten stoven.
  5. Kruid en blus met wijn tot alles net onder staat.
  6. Dek de pan af met aluminiumfolie en zorg ervoor dat de rand vrij blijft zodat de stoom kan ontsnappen en breng aan de kook:
  7. Zet de pan 25 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.
  8. Snijd de kaas in 2 grote schijven en leg nu pas de kaas met de korst naar beneden op de aardappelen. Strooi er indien gewenst Italiaanse, Provençaalse of spaghettikruiden over.)
  9. Zet de pan 10 minuten in de oven onder de gril en uw tartiflette recept is tot in de perfectie uitgevoerd.

Grote tartiflette maken in Reblochon
Het maken van een gigantische tartiflette op de markt in Reblochon in La Clusaz (Savoie, Frankrijk)

Filed Under: Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen...

Reader Interactions

Reacties

  1. Isa Peeters zegt

    december 23, 2019 at 6:59 am

    Deze ga ik met kerst uitproberen.

    Beantwoorden
  2. Rita Mignolet zegt

    januari 19, 2015 at 1:44 pm

    lekkere winterkost !

    Beantwoorden
  3. Annie Algoet zegt

    januari 3, 2015 at 4:06 pm

    Deze winterschotel even testen…

    Beantwoorden
  4. Ilse Impens zegt

    oktober 31, 2013 at 7:48 am

    tzijn gelijk mieren

    Beantwoorden
  5. Elmansouri Nadia zegt

    oktober 31, 2013 at 7:06 am

    superlekker

    Beantwoorden

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Zelf pudding maken: Vanillepudding & 7 makkelijke variaties
  • Oerdegelijke koffie zonder tierlantijntjes
  • Zo kook je gevarieerder dan ooit
  • Simpele witloofsoep op grootmoeders wijze: Zacht & vol smaak
  • Vichyssoise recept – Romige preisoep, warm & koud lekker!
  • 5 heerlijke sauzen om te serveren bij vis
  • Hoe maak je pudding nog lekkerder? – Tip: met limoen of…

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ’n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2025 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!