Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

17 makkelijke recepten: voor Verrukkelijke Balletjes in Tomatensaus (#17 wint over Dagelijkse Kost)

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Tartiflette recept

November 20, 2013 door Ons Kookboek

Wil jij genieten van de lekkerste gegratineerde aardappelen? Maak dan dit lekkere, makkelijke tartiflette recept zodat je Frankrijk kan proeven op je bord.

Klaar in 55 minuten, 4.5 sterren gebaseerd op 6 reacties.

Tartiflette kent haar oorsprong in de Franse Savoie streek: het Alpengebied bezuiden Genève en het meer van Genève. Traditioneel wordt dit gerecht bereid met Reblochon kaas: een gewassen-korstkaas eigen aan de streek "waar je de weide nog door de kaas kan ruiken".

Maak een tartiflette altijd met ongekookte, zeer dun gesneden aardappelen zodat de smaken goed in de aardappels kunnen trekken. Gekookte aardappelen waar je wat spekblokjes over strooit en met de kaas laat gratineren is een letterlijk "afkooksel" van een authentiek recept.

Wil je ieder apart serveren, gebruik dan voor ieder persoon een klein pannetje gevuld met 2,5 aardappelen en de helft van een Reblochon kaas:

Reblochon Kaas

Tartiflette recept

  • 8 aardappelen, geschild, goed afgedroogd en in zeer dunne schijfjes gesneden (2 mm)
  • 8 eetlepels spekblokjes
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • 2 uien, in fijne schijfjes gesneden
  • een 3 tal klontjes boter
  • tijm en laurier, peper en zout, lookkruiden
  • (400 ml) droge witte wijn

Voor het gratineren:

  • 2 Reblochon kazen
  • indien gewenst: Italiaanse kruiden of Provençaalse kruiden of Spaghettikruiden

Hoe tartiflette maken

Tartiflette Recept

  1. Oven voorverwarmen op 175 graden.
  2. Schil de aardappelen, was ze, droog ze goed af en snijd in dunne schijfjes van 2 mm dikte.
  3. Neem een kom en meng hierin de aardappelschijfjes met de stukjes spek, het fijngehakte knoflook, de fijngesneden uien, peper en zout, tijm, laurier en lookkruiden: alles goed mengen.
  4. Neem een ovenvaste pan, laat hierin goed wat boter smelten en voeg er het aardappel-spek-ui mengsel aan toe. Laat een 3 tot 4 tal minuten stoven.
  5. Kruid en blus met wijn tot alles net onder staat.
  6. Dek de pan af met aluminiumfolie en zorg ervoor dat de rand vrij blijft zodat de stoom kan ontsnappen en breng aan de kook:
  7. Zet de pan 25 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.
  8. Snijd de kaas in 2 grote schijven en leg nu pas de kaas met de korst naar beneden op de aardappelen. Strooi er indien gewenst Italiaanse, Provençaalse of spaghettikruiden over.)
  9. Zet de pan 10 minuten in de oven onder de gril en uw tartiflette recept is tot in de perfectie uitgevoerd.

Grote tartiflette maken in Reblochon
Het maken van een gigantische tartiflette op de markt in Reblochon in La Clusaz (Savoie, Frankrijk)

Ga je dit recept Printen? Geef je dan je waardering en een dankjewel in een reactie hieronder? Dankuwel!

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Comments

  1. Rita Mignolet says

    January 19, 2015 at 1:44 pm

    lekkere winterkost !

    Reply
  2. Annie Algoet says

    January 3, 2015 at 4:06 pm

    Deze winterschotel even testen…

    Reply
  3. Ilse Impens says

    October 31, 2013 at 7:48 am

    tzijn gelijk mieren

    Reply
  4. Elmansouri Nadia says

    October 31, 2013 at 7:06 am

    superlekker

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 17 makkelijke recepten: voor Verrukkelijke Balletjes in Tomatensaus (#17 wint over Dagelijkse Kost)
  • Hemels Lekkere Balletjes in tomatensaus van Peter Goossens
  • 3x lekkere dikke Pannenkoeken van Jeroen Meus: smullen gegarandeerd!
  • 3x makkelijk wafels bakken: heb jij een nog beter recept?
  • 7 verbazingwekkende Pannenkoek Recepten: heb je ‘t Jeroen Meus recept al geproefd?
  • Witloof stoven: weet je wanneer je het lekkerste witloof kan kopen?
  • 13 tips om je Lekkerste spruiten klaar te maken + Bonus recept: spruitjes met spekjes van Jeroen Meus

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • Speculaas cookies
  • Broccoli stomen
  • Stoofvlees Jeroen Meus
  • Spruitjes koken
  • Witloof stoven
  • Knolseldersoep
  • Kalfsfricassee
  • Konijn klaarmaken

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Appelmoes maken
  • Aardappelgratin piet huysentruyt

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2019 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer