Op zoek naar een makkelijk en lekker recept om knoflooksoep te maken? Tover alle smaken uit de Franse Provence in je bord met dit snel knoflooksoep recept.
Recept voor 4 personen, klaar in 1 uur. De bereidingstijd hangt af vang je snij-vaardigheid. De soep wordt in principe niet gepureerd, zodat je alle groenten in kleine blokjes moet snijden. Ben je geen snelle snijder, snijd de soepgroenten dan grof, volg het recept en pureer na het garen van de aardappels. Wel ervoor zorgen dat je het rozemarijntakje weer uit de soep haalt alvorens te pureren.
Knoflooksoep recept
- 4 eetlepels olijfolie
- 8 stukjes Frans brood
- 2 stengels prei, in ringen gesneden
- 8 aardappelen, in stukjes snijden
- 4 of 6 of een ganse bol teentjes knoflook: de teentjes niet pletten en niet fijn snijden maar wel in hun geheel gebruiken, anders wordt de soep troebel
- 2 venkelknollen, in stukjes gesneden
- 4 vleestomaten
- rozemarijn
- peper en zout
- basilicum
- marjolein
- water
Hoe knoflooksoep met venkel maken
- Verhit de olijfolie en fruit de schoongemaakte prei, de stukjes aardappel, knoflook en de venkelknollen.
- De rozemarijn toevoegen, peper en zout, overgieten met water. In een open pan koken tot de stukjes aardappel gaar zijn.
- De tomaten pellen, fijn snijden en in de soep doen.
- Serveer de knoflooksoep met in olijfolie gebakken stukjes Frans brood.
Een reactie achterlaten