Zeer makkelijk en lekker recept om toastjes te maken zodat je snel en goedkoop zal genieten van lekkere aperitiefhapjes.
Het brood wordt belegd met een mengsel van ansjovis, knoflook, peterselie, tijm, marjolein, oregano, boter en olijfolie en dan getoast onder de gril: je proeft de Zuid-Franse Provence op je bord in minder dan een kwartier.
Kies een stokbrood of aanverwanten en snijd in niet te grote hapjes: voor stokbrood snijd je het brood een beetje schuin, zodat de toastjes iets langer worden dan wanneer je er gewoon ringen van zou snijden.
Recept voor 4 personen, klaar in 10 minuten
Toastjes ingrediënten
- 1 stokbrood
Voor de vulling:
- 1/2 teentje knoflook
- 50 ml extra vierge olijfolie van de eerste, koude persing
- 100 gram melkerijboter
- ongeveer 1 eetlepel gehakte peterselie
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel gehakte oregano
- 1 theelepel marjolein
- 1 klein blikje ansjovisjes in olie
Hoe snel lekkere toastjes maken
- Snijd het stokbrood in diagonale schijven.
- Doe alle ingrediënten voor de vulling in een blender en mix fijn.
- Smeer over de schijfjes stokbrood en maak er snel toastjes van onder de gril (griltijd naar eigen voorkeur).
Een reactie achterlaten