Zeer makkelijk recept om macaroni salade te maken zodat je op een warme dag snel zal genieten van een koude, vullende pasta salade.
Macaroni is een holle pasta, verkrijgbaar in diverse vormen. Vooral de korte gebogen buisvorm (de zogenaamde elleboogjes) wordt veel verkocht. Andere variëteiten zijn ditalini (uiterst kleine, zeer korte buizen), mostaccioli (lange buizen met diagonale ribbels), penne (grote, rechte buizen die diagonaal zijn afgesneden), rigatoni (gegroefde buizen) en ziti (lange, dunne buizen).
Zoals Spaghetti bevat Macaroni traditioneel geen eieren.
Deze heerlijk zomerse salade bevat zwarte olijven, rode pepers, hesp, peterselie, tomaten en zelfgemaakte mayonaise. Recept voor 4 personen, klaar in 3 uur – afkoelen van de pasta inbegrepen.
Macaroni salade recept
- 1/4 kg macaroni
- 2 rode pepers
- 3 sneden hesp
- zout en peper
- 80 gram zwarte olijven
- 2 tomaten
- 1 bosje peterselie
Voor de mayonaise :
- 1 flinke theelepel mosterd
- 1 biologische ei
- 1 scheutje azijn
- zout en peper
- 125 ml olie
Koude pasta salade maken
- Kook de macaroni beetgaar (kijk op de verpakking hoelang dat duurt) in een grote pot met gezouten water met wat olie.
- Laat de macaroni afkoelen en snijd dan in stukjes van gelijke grootte.
- Ondertussen snijd je de rode pepers in fijne ringetjes.
- Snijd de ham in reepjes of blokjes, roer er de pepers zoor en strooi er naar smaak wat zout en peper over.
- Ga dan zelf mayonaise maken door eerst de mosterd te mengen met het ei en een scheutje azijn in een smalle, hoge maatbeker (meestal bijgeleverd bij je staafmixer). Zet de staafmixer erop, giet er de olie bij, kruid met peper en zout en zet de mixer op puls (aan/uit) totdat de vloeistof rondom het mes wit begint te kleuren en de emulsie gemaakt wordt. Trek dan de staafmixer traagjes naar boven, zodat de emulsie je mixer blijft volgen.
- Als de pasta afgekoeld is, roer je er de hesp door en mayonaise naar voorkeur.
- Serveer je macaroni salade met schijfjes tomaat, olijven en fijngesneden peterselie.
Een reactie achterlaten