Een volledige maaltijd klaar in 15 minuten: lekkere boerenomelet met overschot aan gekookte aardappelen, zodat je snel en goedkoop een lekker gerecht op tafel kan zetten.
Dit recept is ideaal om snel klaar te maken als je de dag daarvoor een paar extra aardappelen schilt en kookt.
Met spek en tomaten: uiterst goedkoop in de zomer en toch vlees en groenten. Voor meer groenten maak je snel een verse salade klaar: ideaal voor op een hete, zomerse dag. Als dressing doe je gewoon peper, zout, 1 deel citroensap en 3 delen olijfolie in een potje met deksel: schud het geheel heftig door elkaar en giet over de salade net voor het serveren.
Boerenomelet recept
- een klontje boter
- 4 grote, gekookte aardappelen
- 4 dikke sneden spek
- 8 eieren
- een scheutje melk
- peper en zout
- 2 dikke sneden gekookte hesp of een lookworst (kielbasa) in schijfjes gesneden
- indien je geen aparte salade maakt: 2 verse tomaten
Hoe maak je een boerenomelet
- Smelt wat boter in een grote pan, snijd het spek in blokjes en laat uitbakken. Gebruik je ook lookworst, lees dan op de verpakking of je deze moet laten meebakken vanaf het begin of gewoon moet opwarmen (op het einde toevoegen).
- Snijd ondertussen de aardappelen in schijfjes en verwijder (de vel en) de zaadjes uit de tomaten zodat je alleen het vruchtvlees overhoudt. Snijd de tomaat in stukjes.
- Snijd de hesp in blokjes.
- Leg de schijfjes aardappel in de pan en laat even meebakken met het spek.
- Neem een kom en kluts hierin de eieren en de melk met flink wat peper en zout. Roer er dan de stukjes hesp en tomaat door.
- Giet het eiermengsel over de aardappelen en bak de eieren op een zeer zacht vuurtje gaar. Je boerenomelet is klaar als al het ei gestold is.
Een reactie achterlaten