Zeer makkelijk en snel pasta recept, zodat je in minder dan een half uur zal smullen van lekkere, verse pasta.
We kiezen voor tagliatelle pasta: een smaakvolle, goudgele of groene (door de erin verwerkte spinazie : "tagliatelle verde") eierpasta.
Pasta met spek recept
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 gram gezouten, gerookt spek
- 1 doosje of zak champignon cocktail
- 4 tal eetlepels verse, fijngesneden basilicum
- peper en zout
- 200 gram tagliatelle
- verse, fijngesneden peterselie
Hoe snel pasta maken
- Begin met het spek in kubusjes te snijden en ze daarna te bakken in een pan.
- Kook ondertussen de tagliatelle negen minuten (kijk voor alle zekerheid op de verpakking hoe lang de kooktijd is en volg de aanwijzingen op de verpakking) in een prote pot met kokend, gezouten water.
- Als het spek gebakken is, roer je er de champignon cocktail en de fijngesneden basilicum onder. Proef en kruid naar smaak met peper en indien nodig meer zout.
- Laat de gekookte tagliatelle uitlekken en roer dan door het spek en de champignons in de pan
- Bestrooi het net voor het opdienen met wat peterselie.
Een reactie achterlaten