Supersnel en makkelijk tagliatelle met ham recept, zodat je in 15 minuten kan genieten van lekkere pasta met spek en tomaat.
Een zeer snelle en frisse manier om pasta te bereiden, zonder de "befaamde" Vlaamse-tomatensaus-met-groenten-en-gehakt" die in vele Vlaamse keukens lang staat te pruttelen alvorens te serveren.
In onderstaand recept kookt je gewoon de pasta gaar en daarna even in de pan met olie, peper en zout en mengen met het spek en de tomaat.
Tagliatelle recept
- 4 sneden gedroogde Italiaanse ham
- 1 rijpe tomaat
- 4 nestjes tagliatelle
- 4 eetlepels gemalen of geraspte Parmezaankaas
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels lichte room
- 1 eetlepel gedroogde basilicum (bijvoorbeeld van het merk Topaz)
- peper en zout
Tagliatelle maken
- Breng in een grote pot flink veel lichtgezouten water aan de kook. Doe er de tagliatelle nestjes in en laat ze op een zacht vuurtje gedurende 8 tot 10 minuten beetgaar worden.
- Snijd ondertussen de Italiaanse ham in smalle reepjes en snijd de ontpitte tomaat in dobbelsteentjes.
- Giet de deegwaren in een grote zeef of vergiet en laat even uitlekken.
- Droog je pot en verwarm er 2 eetlepels olijfolie in. Doe er dan de pasta weer bij, alsook de hamreepjes, tomatenstukjes, 2 eetlepels room en een eetlepel gedroogde basilicum.
- Roer het geheel om en laat alles goed warm worden.
- Kruid naar smaak met peper en zout, dien onmiddellijk op en strooi op elke portie wat gemalen Parmezaan.
En hoe is Jeroen?
lekker eten met Jeroen.ik vind de recepten super makkelijk en erg lekker.