Kijk hier hoe je een snelle pasta maakt, zodat je in minder dan 15 minuten lekker kan genieten van een heerlijk, warm en vers pasta tussendoortje.
Geniet van pasta volgens dit makkelijk recept met niet kapot gekookte tomaten, superverse basilicumblaadjes en frisse mozzarella of vers geraspte kaas.
Ideaal als tussendoortje. Vermits basilicum het best tot zijn recht komt als het vers is, raden we aan wat basilicumblaadjes fijn te snijden en pas net voor het serveren door het gerecht te mengen.
Je kan natuurlijk je favoriete kaas raspen, maar het leuke aan mozzarella kaas is zijn typische draadstructuur.
Pasta ingrediënten
- 1/2 kilogram vlinder pasta (farfalle)
- 100 ml olijfolie
- 2 dikke tenen knoflook
- 8 verse tomaten (met of zonder vel) of flink wat lekker, rijpe kerstomaten die je snel in 2 snijd.
- flink wat vers gemalen zwarte peper
- zout naar smaak
- 1 bosje basilicumblaadjes
- 1/2 kilo mozzarella van buffel of vers geraspte Parmezaanse kaas van een stuk kaas
Hoe snel pasta maken
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout, laat uitlekken maar spoel niet af.
- Rasp heel veel look.
- Warm een pan op het vuur en voeg er een flinke scheut olijfolie aan toe. Voeg de geraspte look bij en laat stoven zodat het aroma vrijkomt zonder dat de look verkleurt, roer zo nu en dan om.
- Snijd de tomaten (met of zonder vel) in blokjes en doe bij in de pan. Kruid met peper en zout en laat een paar minuten bakken.
- Voeg er waanzinnig veel basilicumblaadjes bij die grof gehakt zijn en laat ze even meestoven.
- Voeg er dan de voorgekookte maar niet afgespoelde pasta aan toe en meng goed door elkaar.
- Snijd ondertussen de buffelmozzarella in grove blokjes, voeg bij de pasta en draai het vuur uit. (Of voeg hier je geraspte kaas toe)
- Roer de kaas door de pasta van het vuur zodat de kaas heel fris blijft en maar gedeeltelijk smelt.
- Serveer je snelle pasta direct op een bord met verse basilicumblaadjes.
Een reactie achterlaten