Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Snelle Pasta Recept

November 16, 2013 door Ons Kookboek

Kijk hier hoe je een snelle pasta maakt, zodat je in minder dan 15 minuten lekker kan genieten van een heerlijk, warm en vers pasta tussendoortje.

Geniet van pasta volgens dit makkelijk recept met niet kapot gekookte tomaten, superverse basilicumblaadjes en frisse mozzarella of vers geraspte kaas.

Ideaal als tussendoortje. Vermits basilicum het best tot zijn recht komt als het vers is, raden we aan wat basilicumblaadjes fijn te snijden en pas net voor het serveren door het gerecht te mengen.

Je kan natuurlijk je favoriete kaas raspen, maar het leuke aan mozzarella kaas is zijn typische draadstructuur.

Pasta ingrediënten

  • 1/2 kilogram vlinder pasta (farfalle)
  • 100 ml olijfolie
  • 2 dikke tenen knoflook
  • 8 verse tomaten (met of zonder vel) of flink wat lekker, rijpe kerstomaten die je snel in 2 snijd.
  • flink wat vers gemalen zwarte peper
  • zout naar smaak
  • 1 bosje basilicumblaadjes
  • 1/2 kilo mozzarella van buffel of vers geraspte Parmezaanse kaas van een stuk kaas

Hoe snel pasta maken

Snelle pasta

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout, laat uitlekken maar spoel niet af.
  2. Rasp heel veel look.
  3. Warm een pan op het vuur en voeg er een flinke scheut olijfolie aan toe. Voeg de geraspte look bij en laat stoven zodat het aroma vrijkomt zonder dat de look verkleurt, roer zo nu en dan om.
  4. Snijd de tomaten (met of zonder vel) in blokjes en doe bij in de pan. Kruid met peper en zout en laat een paar minuten bakken.
  5. Voeg er waanzinnig veel basilicumblaadjes bij die grof gehakt zijn en laat ze even meestoven.
  6. Voeg er dan de voorgekookte maar niet afgespoelde pasta aan toe en meng goed door elkaar.
  7. Snijd ondertussen de buffelmozzarella in grove blokjes, voeg bij de pasta en draai het vuur uit. (Of voeg hier je geraspte kaas toe)
  8. Roer de kaas door de pasta van het vuur zodat de kaas heel fris blijft en maar gedeeltelijk smelt.
  9. Serveer je snelle pasta direct op een bord met verse basilicumblaadjes.

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Konijn klaarmaken
  • Spruitjes koken
  • Witloof stoven
  • Speculaas cookies
  • Ontbijt Sandra Bekkari

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer