Zeer makkelijk recept om zeer lekkere mini hamburgers te maken zodat je sneller en lekkerder kan genieten dan naar het fastfood restaurant te rijden en daar te gaan aanschuiven.
Het vlees wordt omringt met spek voor een extra lekkere smaak. Ze smaken heerlijk met snel klare aardappelen in de schil en een salade met snelle vinaigrette (3 eetlepels olie, 1 eetlepel citroensap, peper, zout, een theelepeltje mosterd en een half theelepeltje bruine suiker of lopende honing: alles in een klein bokaaltje met deksel, even ontzettend hard schudden en je hebt een lekkere vinaigrette.
Recept mini hamburgers
- 1/2 kg americain natuur (of 4 hamburgers)
- zout en peper
- 150 gram dunne sneden ontbijtspek
- olie om te bakken
- 1 flinke theelepel tijm
- 1 snuifje laurierbladpoeder
Hoe maak je mini hamburgers
- Meng de americain natuur met peper en zout, verdeel in 8 (in 2, nog eens in 2 en weer in 2).
- Maak van elk hoopje gehakt een bolletje in je handen.
- Druk elk vleesbolletje plat en wikkel elk bolletje in een speksnede.
- Wrijf de mini hamburgers in met olie, strooi er dan tijm en laurierpoeder over en gril (grillpan, oven, of bak in een Tefalpan) voor een 5tal minuten aan elke kant.
Een reactie achterlaten