Lekker recept om snelle aperitiefhapjes te maken zodat jij met weinig werk en nog minder afwas zal genieten van een bovendien zeer gezonde voorgerecht.
Een vinaigrette maak je snel zelf door in een klein bokaaltje (met deksel) 3 delen olijfolie te mengen met 1 deel citroensap – of zuur van je keuze – wat peper en zout, wat mosterd en wat bruine suiker te doen. Zet het deksel op het bokaaltje, schud heftig om en je vinaigrette is klaar.
Gezonde aperitiefhapjes recept
5 lekkere en heerlijk makkelijke aperitiefhapjes van Piet Huysentruyt uit SOS Piet, Lekker Thuis en de Perfecte Keuken. 1 stokbrood
- 1 ganse Camembert kaas
- 3 groene kiwi’s
- 1 eetlepel rozijnen
- slablaadjes naar keuze (direct uit een zak gemengde sla uit de supermarkt)
- zelf gemaakte vinaigrette
- peper
Hoe makkelijke aperitiefhapjes maken
- Snijd het stokbrood diagonaal in sneden (of gewoon in kleine, ronde schijven, maar dan heb je wat meer werk) en toast even bruin in een toaster of onder een grill.
Op zoek naar een makkelijk voorgerecht? Kies dan uit 1 van deze 3 koude voorgerechten van Jeroen Meus. + Bonus: Koud aperitiefhapje dat je op voorhand kan klaarmaken. Snijd 2 van de 3 kiwi’s in dunne plakjes en leg ze op de getoaste broodjes. Kruid met wat gemalen zwarte peper.
- Snijd de schimmel van de Camembert en probeer en schellen van te snijden die je bovenop de kiwistukjes legt.
- Strooi nogmaals peper over de broodjes.
- Plaats de broodjes onder de topgrill van je oven en wacht tot de kaas begint te smelten.
- Snijd de laatste kiwi in schijfjes, leg op de gesmolten kaas en serveer je aperitiefhapjes onmiddellijk, omringd met slablaadjes, rozijnen en vinaigrette.
Variaties op hetzelfde thema
- stokbrood met kaas, gerookte zalm en kiwi
- stokbrood met vlees- of deze eiersalade en schijfjes kiwi
Waarmee beleg jij graag snel een stokbrood of toast aperitiefhapje?
Een reactie achterlaten