Makkelijk recept om zelf lekkere minihamburgers te maken zodat je snel een vingerlikkend lekker aperitiefhapje kan maken.
Maak de beste hamburgers door bij de slager de ideale steak te kiezen, malen, dun uit te rollen, te kruiden en op te vouwen.
Koop geen gehakt vlees maar wel geheel een stuk vlees, zodat je zeker weet wat je eet. Voor deze hamburgers vraag je aan je slager 1 stuk van 500 gram rundsvlees van tussen de nek en het schouderblad (voor steak, 20% vet): vraag dan je slager om er gehakt van medium dikte van te maken: zo ben je zeker dat je het juiste vlees krijgt en geen vleesmengeling.
Mini hamburgers ingrediënten
- 1/2 theelepel uienpoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
- 1/2 theelepel zeezout
- 1/2 kg rundsgehakt
- 8 (7.5cm) broodjes of sandwiches naar keuze (aardappelbroodjes bijvoorbeeld), in twee gesneden
- 2 tot 3 eetlepels mayonaise
- slablaadjes, plakken (Cheddar) kaas en sneden tomaat
Hoe mini hamburgers zelf maken
Verwarm een oven voor op 125 graden C.
- Verwarm een grillplaat op 175 graden C.
- Meng de kruiden (uienpoeder, knoflookpoeder en peper) met het zout in een klein kommetje en zet apart.
- Neem een bakplaat, leg er bakpapier over en leg het gehakt in het midden.
- Leg een groot vel plasticfolie over de bakplaat en rol het gehakt met een deegroller dun uit over het ganse oppervlak van de bakplaat.
- Verwijder de plastiekfolie en kruid het vlees met het zout-kruidenmengsel.
- Vouw het vlees half op, van links naar rechts, met behulp van het bakpapier.
- Met een deegwiel snijd je het gehakt in 8 vierkanten (ter grootte van 1 broodje).
- Wikkel alle broodjes in 1 aluminiumfolie en plaats 5 tot 10 minuten in de oven.
- Leg ondertussen de hamburgers op de grillplaat en bak gedurende 2 tot 3 minuten per kant.
- Haal de broodjes uit de oven.
- Smeer een beetje mayonaise op elk half broodje zodat het vocht van de hamburger niet direct in het broodje zal opgezogen worden. Leg daar een slablad over als extra bescherming. Dan komt de hamburger, een snede kaas en een snede tomaat (of naar believen met sla of zure (gepekelde) groenten).
- Dien de mini hamburgers onmiddellijk op.
Een reactie achterlaten