• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Rosbief braden in de oven

Lekker recept om rosbief te braden in de oven zodat je makkelijk en goedkoop toch lekkere Beef Wellington kunt serveren.

U bent hier: OnsKookboek.be>>recepten>>Rosbief braden in de oven

Laat een Reactie achter

Lekker recept om rosbief te braden in de oven zodat je makkelijk en goedkoop toch lekkere Beef Wellington kunt serveren.

Beef Wellington is een vleesbereiding waar een filet wordt bedekt met pate (dikwijls foie gras) en een champignonbereiding (duxelles). Dit wordt dan verpakt in bladerdeeg en gebakken in de oven. Typisch gebruikte kruiden zijn curry, piment (allspice), gember en gemengde kruiden voor de grill. Om sneller te werken, mengen we het gehakt met de champignons.

Recept voor 10 personen, klaar in een halve dag: het deeg moet enkele uren rusten en de tijd om de rosbief te braden in de oven bedraagt 45 minuten.

Rosbief recept

  • 1 rosbief van 1 kg (filet van rund)

Voor het gehakt rond het vlees:

  • 270 gram gemengd gehakt van kalf en varken
  • 5 fijngehakte paddestoelen
  • 1/2 doosje truffels
  • peper en zout
  • paneermeel of zelf geroosterde broodkruimels

Voor het deeg:

  • 330 gram bloem
  • 100 gram hoeveboter
  • 2 eetlepels olie
  • 1 glas water
  • 2 biologische eieren
  • een snuifje zout

Voor de afwerking:

  • 1 eierdooier

Hoe rosbief braden

Deeg maken:

  1. De bloem, hoeveboter, de 2 eieren, olie, zout en water vermengen.
  2. Het deeg bewerken tot het glad is.
  3. Maak een bol van het deeg, wikkel in plastiekfolie en laat enkele uren rusten in de ijskast.

Rosbief braden in het deeg:

  1. Oven voorverwarmen op 220 graden.
  2. Houd indien gewenst wat deeg apart voor de garnering. Rol de rest van het deeg uit.
  3. Strijk in het midden van het deegvel de helft van het gehakt gelijkmatig uit.
  4. Leg de rosbief op het gehakt en leg de andere helft van het gehakt bovenop het stuk vlees.
  5. Pak het vlees in met het vel bladerdeeg en laat een opening voor de stoom bovenaan.
  6. Kleef het deeg in de hoeken dicht met water. Maak eventueel figuurtjes uit de rest van het deeg en plak met water op de deegklomp. Bestrijk daarna het deeg waar je aan kan met een borstel met eierdooier.
  7. Laat het vlees een 35 tot 45tal minuten braden in de oven op 220 graden.
  8. Dien de rosbief op met aardappelen en salade of groenten en aardappelen verwerkt tot puree.

Filed Under: Vlees Gerechten

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

7 Allernieuwste Recepten

  • (geen titel)
  • 3x Churros met Chocoladesaus – Lekker zoete hap uit Spanje
  • Eiersalade: makkelijker dan Jeroen Meus
  • Kersenconfituur én Rabarber confituur: de LEKKERSTE confituren die je makkelijk zal maken
  • 3x Lekkere knolseldersoep soep – Je maakt ze makkelijk zo
  • 3x lamsburger, hamburger of kalfsburger – welke verkies jij?
  • Hoe kalfsgebraad in de pan klaarmaken – Met lekkere saus!

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ’n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2022 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!