• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Varkensfilet uit de oven

Makkelijk recept om lekker gekruid varkensfilet uit de oven te bereiden zodat je in ongeveer 1 uur tijd een maaltijd voor meer dan 10 man kan serveren.

Onskookboek.be » Vlees Gerechten » Varkensfilet uit de oven

Laat een Reactie achter

Makkelijk recept om lekker gekruid varkensfilet uit de oven te bereiden zodat je in ongeveer 1 uur tijd een maaltijd voor meer dan 10 man kan serveren.

Het vlees wordt 50 minuten gebraden in de oven (vraag je slager om raad): tijd genoeg om aardappelpuree te maken en een salade.

De varkensfilet is het magere stuk vlees zonder been met aan 1 kant een vetrand, en wordt gesneden uit de rug van het varken.

Varkensfilet recept

  • 1500 gram varkensfilet
  • peper en zout
  • 1 bosje verse basilicum
  • 1 bosje verse bieslook
  • 1/2 bosje verse tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1/2 theelepel oregano
  • 2 eetlepels mosterd
  • 3 eetlepels olie

Hoe varkensfilet braden in de oven

  1. Oven voorverwarmen op 225 graden.
  2. Wrijf het stuk vlees in met peper en zout.
  3. Was de verse kruiden, droog ze zo goed mogelijk af en hak fijn.
  4. Pers de knoflook uit en roer tot een pasta met de olie, de mosterd, de verse kruiden en de gedroogde kruiden.
  5. Vet een braadslede in, leg er het vlees op en smeer het vlees in met je kruidenpasta.
  6. Laat het vlees een 45tal minuten braden op 225 graden (vraag je slager om raad).
  7. Haal het vlees uit de oven, dek af met aluminiumfolie, laat een 10tal minuten rusten en snijd dan pas in dunne lapjes.
  8. De gebraden varkensfilet kan je zowel lauw als koud serveren.

Filed Under: Vlees Gerechten

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Zelf pasta maken: de ultieme gids voor beginners
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Zelf pudding maken: Vanillepudding & 7 makkelijke variaties
  • Oerdegelijke koffie zonder tierlantijntjes
  • Zo kook je gevarieerder dan ooit
  • Simpele witloofsoep op grootmoeders wijze: Zacht & vol smaak
  • Vichyssoise recept – Romige preisoep, warm & koud lekker!
  • 5 heerlijke sauzen om te serveren bij vis

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ’n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2025 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!