Makkelijk recept om lekker gekruid varkensfilet uit de oven te bereiden zodat je in ongeveer 1 uur tijd een maaltijd voor meer dan 10 man kan serveren.
Het vlees wordt 50 minuten gebraden in de oven (vraag je slager om raad): tijd genoeg om aardappelpuree te maken en een salade.
De varkensfilet is het magere stuk vlees zonder been met aan 1 kant een vetrand, en wordt gesneden uit de rug van het varken.
Varkensfilet recept
- 1500 gram varkensfilet
- peper en zout
- 1 bosje verse basilicum
- 1 bosje verse bieslook
- 1/2 bosje verse tijm
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- 1/2 theelepel oregano
- 2 eetlepels mosterd
- 3 eetlepels olie
Hoe varkensfilet braden in de oven
- Oven voorverwarmen op 225 graden.
- Wrijf het stuk vlees in met peper en zout.
- Was de verse kruiden, droog ze zo goed mogelijk af en hak fijn.
- Pers de knoflook uit en roer tot een pasta met de olie, de mosterd, de verse kruiden en de gedroogde kruiden.
- Vet een braadslede in, leg er het vlees op en smeer het vlees in met je kruidenpasta.
- Laat het vlees een 45tal minuten braden op 225 graden (vraag je slager om raad).
- Haal het vlees uit de oven, dek af met aluminiumfolie, laat een 10tal minuten rusten en snijd dan pas in dunne lapjes.
- De gebraden varkensfilet kan je zowel lauw als koud serveren.
Een reactie achterlaten