5 makkelijke petit beurre taart recepten om samen met de kinderen te maken op regendagen: basis recepten van Sofie Dumont uit Goe Gebakken en Piet Huysentruyt uit SOS Piet.
Als het blijft regenen tijdens vakantie of weekeinde… Is er niets gezelliger om de kinderen binnen te houden om samen makkelijke taarten of cupcakes te maken. De petit beurre taart is wel de gemakkelijkste taart om mee te beginnen. Ideaal is voor ieder kind 1 klein taartje te maken op een klein bordje en te werken op 1 koekje als basis.
Het recept is eenvoudig: beginnen met een droge laag koekjes, en dan afwisselend een laag creme au beurre en een laag gedrenkte koekjes. Eindig met de ganse taart te bestrijken met boterroom.
De koekjes kan je drenken in allerlei drankjes: gewone koffie, espresso, koffie met likeur, chocolademelk of melk waarin je een vanillestokje hebt in laten trekken. Zorg er wel voor dat de drank is afgekoeld en dompel het koekje maar 1 seconde per kant in de drank. Hoe langer het koekje in de drank weekt, hoe sneller het gaat breken als je er de boterroom probeert over te smeren.
Wil je een krokante bodem, dompel dan de onderste laag nooit in drank. Voor meer krokant, verkruimel je koekjes en strooi op de buitenste laag boterroom langs alle kanten over de ganse taart. Andere lekkere versieringen zijn geraspte witte of gewone chocolade, cacaopoeder, amandelschilfers, verkruimelde koekjes of fijngemalen nootjes.
De meeste creativiteit kan je uitleven in de boterroomsmaken: voeg wat espresso toe of flink wat oploskoffie opgelost in een scheutje water, roer er vanillepudding onder, smelt er chocolade door, voeg fijngemalen nootjes of praline toe of door een zeef gedrukte aardbeien, frambozen of ander gemixt fruit: wel beetje per beetje het fruit toevoegen en volledig door de room mengen alvorens extra fruit toe te voegen. En om het ook voor de volwassenen extra leuk te houden, kan je wat kirsch of andere likeur onder jouw boterroom mengen, zeker als je vers fruit gebruikt. Alcohol wel druppelsgewijs toevoegen zodat de room niet gaat schiften.
Tenslotte kan je ook verschillende smaken per laag toevoegen of afwisselend een laag boterroom en een laag chocoladeganache (boter, gesmolten pure chocolade, eierdooier, room, oploskoffie).
Kies hier een petit beurre taart recept van onze Belgische chefs
- Ons Kookboek creatieve, nieuwe opbouw met banaan!
- Petit beurre taart met frambozen van Piet Huysentruyt.
- Piet Huysentruyt’s creme au beurre koekjes taart vertrekt met een laag droge koekjes en gebruikt maar 4 eetlepels poedersuiker per 250 gram hoeveboter
- Piet Huysentruyt’s recepten voor fijne boterromen met allerlei smaken en toevoegsels
- Sofie Dumont uit Goe Gebakken dompelt al de petit beurre koekjes in sterke koffie en gebruikt evenveel poedersuiker als boter voor de creme au beurre lagen
Een reactie achterlaten