Leonidas is de meest toegankelijke van de Belgische pralinemakers. Andere Belgische merken: Neuhaus, Sweertvaegher en Godiva.
Chocolade bevat een stimulans dat werkt op het humeurgebied van ons brein. Simpel gezegd geeft chocolade je hetzelfde gevoel als tijdens verliefdheid, iets wat ze bij de oude Azteken al wisten: zij dronken een caffeine-drank van de cacaonoten op smaak gebracht met vanille, pepers en piment.
De Europese adel verving in hun cacaodrankje de straffe peper met suiker. In de 19de eeuw sloeg de Nederlandse Van Houten erin om cacaoboter zeer makkelijk van de cacaomassa te scheiden en werd chocolade betaalbaar bij de gewone bevolking.
Enkele jaren later brachten de Engelsen Fry, Cadbury en Rowntree de eerste eetbare chocolade op de markt.
Ondertussen zijn de cacaoproducten van de Belgische chocolademaker Leonidas Kestekides wereldwijd bekend voor de lekkere chocolade, marsepijn en pralines of bonbons zoals ze dat in Nederland zeggen.
Godiva en Neuhaus pralines voelen nog steeds aan als een ietwat exclusieve lekkernij voor bij de feestdagen, na de maaltijd bij een lekker kopje koffie. Leonidas pralines hebben ervoor gezorgd dat jij en ik op elk moment van deze overheerlijke Belgische chocolade kunnen genieten. Sommige genieters gaan zelfs zo ver dat ze hun koffie en wijn afstemmen op de pralines. De passie voor en het genot van pralines kent werkelijk geen grenzen meer.
Nu de ganse wereld voor producenten zo dichtbij is als je achtertuin, proberen smaakmakers elke dag nieuwe smaken te creëren met nieuwe combinaties van fruit, kruiden, zoet, krachtig, bitter, …
Pralines van vandaag verrassen op ontelbare manieren. Je kan ze zelfs opsturen als telegram: de verpakking houdt de chocolade vers en koel zodat je je partner of familielid op elk moment een online chocolade cadeau kan verzenden. Bedrijven kunnen dan weer hun eigen logo laten maken en (laten) oppeuzelen :-)
3.8 sterren-post gebaseerd op 35 reacties.
Een reactie achterlaten