Lekker, makkelijk en vooral snel klaar Franse uiensoep recept zodat je in een mum van tijd deze anders toch wel traag kokende soep kan serveren.
Klassiek maak je de lekkerste uiensoep door de uien zo lang mogelijk te laten stoven en een beetje te karameliseren op een laag vuurtje.
We gaan dit proces flink wat versnellen door de uien eerst te stoven onder deksel, dan het vocht laten verdampen en de uien verder bruin te bakken (natuurlijk er wel voor zorgen dat de uien niet verbranden).
Recept Franse uiensoep met kaas
- 1 eetlepel boter
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 grote witte uien, in dunne plakjes gesneden
- 1 / 4 kopje (60 ml) droge witte wijn
- 1250 ml (runds)bouillon, gekocht, van een blokje of zelf getrokken
- 1 theelepel Worcestershire saus
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1/4 theelepel tijm
- 1/4 theelepel marjolein
- 90 gram magere, geraspte mozzarella kaas
- 6 sneetjes stokbrood, dun gesneden en geroosterd
Uiensoep maken
- Verwarm een stoofpot over een middelhoog vuur en doe er de olijfolie en de boter in.
- Roer er de uien in, doe een deksel op de pot en laat 5 minuten stoven.
- Doe het deksel van de pot, roer, zet het vuur hoger en bak tot de uien goudbruin zijn.
- Voeg alle andere ingrediënten toe, behalve het brood en de kaas, en breng aan de kook.
- Zet het vuur lager en laat 2 tot 3 minuten sudderen.
- Doe de soep in ovenvaste kommetjes en leg er een snede geroosterd brood en de kaas op.
- Zet de kommetjes uiensoep onder de gril totdat de kaas smelt en bubbelt.
Varieer dit uiensoep recept met een andere bouillon, een andere kaas of rozemarijn in plaats van tijm en marjolein
Een reactie achterlaten