• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Uiensoep recept

Lekker, makkelijk en vooral snel klaar Franse uiensoep recept zodat je in een mum van tijd deze anders toch wel traag kokende soep kan serveren.

Onskookboek.be » Winterrecepten » Uiensoep recept

Laat een Reactie achter

Lekker, makkelijk en vooral snel klaar Franse uiensoep recept zodat je in een mum van tijd deze anders toch wel traag kokende soep kan serveren.

Klassiek maak je de lekkerste uiensoep door de uien zo lang mogelijk te laten stoven en een beetje te karameliseren op een laag vuurtje.

We gaan dit proces flink wat versnellen door de uien eerst te stoven onder deksel, dan het vocht laten verdampen en de uien verder bruin te bakken (natuurlijk er wel voor zorgen dat de uien niet verbranden).

Recept Franse uiensoep met kaas

  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 grote witte uien, in dunne plakjes gesneden
  • 1 / 4 kopje (60 ml) droge witte wijn
  • 1250 ml (runds)bouillon, gekocht, van een blokje of zelf getrokken
  • 1 theelepel Worcestershire saus
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/4 theelepel tijm
  • 1/4 theelepel marjolein
  • 90 gram magere, geraspte mozzarella kaas
  • 6 sneetjes stokbrood, dun gesneden en geroosterd

Uiensoep maken

Uiensoep Recept

  1. Verwarm een stoofpot over een middelhoog vuur en doe er de olijfolie en de boter in.
  2. Roer er de uien in, doe een deksel op de pot en laat 5 minuten stoven.
  3. Doe het deksel van de pot, roer, zet het vuur hoger en bak tot de uien goudbruin zijn.
  4. Voeg alle andere ingrediënten toe, behalve het brood en de kaas, en breng aan de kook.
  5. Zet het vuur lager en laat 2 tot 3 minuten sudderen.
  6. Doe de soep in ovenvaste kommetjes en leg er een snede geroosterd brood en de kaas op.
  7. Zet de kommetjes uiensoep onder de gril totdat de kaas smelt en bubbelt.

Varieer dit uiensoep recept met een andere bouillon, een andere kaas of rozemarijn in plaats van tijm en marjolein

Filed Under: Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen...

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Waarom je zeker eens zelf pasta moet maken
  • 3 lekkere, makkelijke, koude voorgerechten Jeroen Meus
  • Mokka ijs maken zonder ijsmachine: ‘n Koud Kunstje!
  • Stoofvlees? Maak je lekkerste Rendang Recept uit Maleisië
  • Saté: zo maak jij dit heerlijke gerecht 
  • Stoofpot van hert met appelen en veenbessen
  • Vegetarische Hutsepot – Goedkoop met Wintergroeten
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • Verras je gasten met een heerlijke ijskoffie!
  • Appelcrumble: Simpel, snel én lekker
  • Eenvoudige appeltaart met bladerdeeg: klaar in 20 minuten…
  • Appelbeignets: altijd lekker – Voor jong én oud!
  • Butternutsoep met gember! Lekker soepje: klaar in 30 minuten
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ‘n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2023 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!