Een echt lekker vegetarische hutspot recept zodat je kan genieten met een lekker gegratineerd stokbroodje en flink wat gezonde en goedkope groenten.
Een typisch winters gerecht met typische wintergroenten van bij ons, dus goedkoop.
We maken er gegratineerde zoet-zoute toastjes bij met perenstroop of honing en kaas, al dan niet wat mosterd of wat verse, pittige mierikswortel door de honing geroerd.
Inhoud

Vegetarische Hutsepot - Goedkoop met Wintergroeten
Een echt lekker vegetarische hutspot recept zodat je kan genieten met een lekker gegratineerd stokbroodje en flink wat gezonde en goedkope groenten.
Ingrediënten
Voor de hutsepot
- peper en zout
- laurier en tijm
- olie om te bakken
- 4 aardappelen
- 2 wortelen
- een kwart van een savooikool
- 2 rapen
- 1/8 van knolselder
- 1 ajuin
- 1 prei
- 1 teentje knoflook
- 1/2 de instant groentenbouillonblokje
- 200 ml water
- verse takjes bieslook voor de garnering
Voor de toastjes:
- 4 sneden stokbrood
- 4 sneden Camembert kaas
- 2 eetlepels perenstroop of honing
- wat mosterd en/of mierikswortel
Bereiding
- Snijd alle groenten grofweg in grote stukken.
- Doe wat vetstof in een pot met dikke bodem en stoof hierin de groenten wat aan, gekruid met peper, zout, tijm en laurier.
- Los het 1/2de bouillonblokje op in 200 ml water en voeg toe aan de groenten nadat ze een 5tal minuten gestoofd hebben.
- Doe dan een deksel op de pot en laat op een zacht vuur gaar pruttelen (een half uur tot 1 uur: al naargelang je een meer malse hutsepot wil).
- Roer wat mosterd en/of mierikswortel door de honing of perenstroop, smeer op de toastjes, leg er de Camembert kaas op en zet een 5tal minuten onder een grill (blijf bij de grill zodat je zeker bent dat er niet aanbrandt!).
- Serveer je vegetarische hutsepot met de gegrilde kaastoast en garneer met vers gehakt bieslook of ander vers groen.
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!
Een reactie achterlaten