Lekker, goedkoop en makkelijk spareribs recept boordevol smaak, voor extra energie tijdens de koude winterdagen.
Spareribs is het vlees en de ribben dat net boven het buikspek van het varken ligt. Het vlees zit zowel rondom als tussen de ribben en worden klassiek met 3 ribben tegelijk geserveerd.
Alhoewel een goedkoop stuk vlees heeft het ontzettend veel smaak. Zorg bij aankoop er wel voor dat het vet op het vlees wit of roos is, dus niet geel noch grijs.
Recept spareribs voor 6 personen
- 1.5 kg spareribs van een varken
- 150 gram tomatenketchup
- 50 gram bruine suiker
- 60 ml azijn
- 60 ml honing
- 40 ml soja saus
- 1 eetlepel mosterd
- 3/4 theelepel gemberpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel knoflookpoeder
- vers gemalen peper van de molen
Ribbetjes in de oven klaarmaken
- Snijd de ribben in serveer porties en leg in een ingevet groot braadblik of ingevette vuurvaste schotel met de rib naar beneden. Dek goed af (met aluminium folie of vuurvast deksel) en zet in een voorverwarmde oven van 175 °C tot het vlees gaar is (1 uur 15 minuten).
- Meng alle saus ingrediënten door elkaar en giet over de gebraden ribben.
- Zet onafgedekt terug in de oven (bakken of grillen) en laat een 35tal minuten staan, schep zo nu en dan de saus op de bodem van de vuurvaste schotel terug over de ribben totdat de saus de ribben bedekt.
Serveer de spareribs met aardappelpuree of kroketten en een zakje gemengde slablaadjes.
Een reactie achterlaten