Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Eendenborst

October 20, 2014 door Ons Kookboek

Zeer makkelijk en lekker eendenborst recept zodat je snel zelf een ganse feestelijke maaltijd kan klaarmaken met sinaasappelsaus en pommes duchesses.

De grootte van eendenborsten varieert enorm van ras tot ras, maar allen hebben ze 1 ding gemeen: een flinke hoeveelheid vet. Dit vet zorgt ervoor dat het vlees smakelijk, sappig en zacht blijft, maar dat je soms flink wat vet uit de pan moet verwijderen.

Alhoewel eendenborstfilet traditioneel wordt opgediend met sinaasappelsaus, kan je het even goed serveren met ander fruit zoals pruimen, peren en zelfs druiven. De borst is ook ideaal voor in Thaise rode curry, roerbakgerechten en in de tandoori gril.

Eendenborst recept voor 6 personen

  • Eendenborstfilet3 Barbarijse (Muscovy) eendenborsten (ongeveer 750 gram)
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • zware bodem ovenvaste koekenpan of vuurvaste schotel

Eendenborst bakken

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  2. Met een scherp mes snijdt je een kris kras patroon in het vet van de eendenborsten.
  3. Bestrooi de filets met zout en peper.
  4. Verwarm een ovenvaste koekenpan met zware bodem op een middelhoog vuur.
  5. Leg de borsten met het vet op de pan voor een 6tal minuten zodat het vet vrijkomt.
  6. Draai dan de eendenborsten om en schroei dicht in een minuut.
  7. Draai de borsten terug met het vet naar beneden en plaats in de voorverwarmde oven voor 7 tot 9 minuten tot de borst saignant (medium rare) gebakken is.
  8. Haal de eendenborst uit de oven en laat 5 minuten rusten op een warme schotel met deksel vooraleer in dunne plakjes te snijden en te serveren.

Sinaasappelsaus maken

Eendenborst

  • 2 sinaasappels, schil geraspt in julienne en sap apart
  • 60 ml droge witte wijn
  • 1 eetlepel sinaasappellikeur (Cointreau, Grand Marnier)
  • 1 eetlepel cognac
  • zout en peper
  • indien gewenst: een klontje boter of wat room
  • 1 sinaasappel in schijfjes gesneden voor de garnering
  • 60ml kippenbouillon
  1. Giet het meeste vet uit de vuurvaste schotel op pan en blus met de witte wijn.
  2. Voeg de sinaasappellikeur toe en breng aan de kook.
  3. Voeg het sinaasappelsap en de kippenbouillon toe en laat indikken tot een mooie stroperige saus.
  4. Voeg de geraspte schil toe en wat room of boter.
  5. Blancheer en koel de sinaasappel schijfjes een paar keer met telkens nieuw water.
  6. Strooi er wat zout over en laat karameliseren in een pan.

Serveer enkele plakjes eeendenborst met een schijfje sinaasappel en wat sinaasappelsaus, enkele blaadjes rucola salade en pommes duchesses. Serveer de rest van de sinaasappelsaus in een sauskommetje.

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Comments

  1. Laura Cassiers says

    March 23, 2015 at 6:50 am

    Relatief eenvoudig en superlekker!

    Reply
  2. Annick Lambert says

    March 30, 2013 at 7:59 pm

    dat lijkt mij ingewikkelt

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • Konijn klaarmaken
  • Witloof stoven
  • Spruitjes koken
  • Speculaas cookies
  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Worstenbroodjes Jeroen Meus

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Broccoli stomen
  • Granola Sandra Bekkari
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer