Kijk hier hoe je zelf makkelijk pepernoten kan maken zodat je goedkoop en vooral lekker kan snoepen zonder schadelijke bewaarstoffen of ongezonde vetten.
Zeer makkelijk recept: meng alle ingrediënten door elkaar, rol deegbolletjes, bak en smullen maar.
Speculaaskruiden kan je in de winkel kopen of je kan je eigen mengeling zelf maken. Als je niet alle kruiden in huis hebt, weet dan dat vooral kaneel belangrijk is, gevolgd door gember, kruidnagel en foelie of nootmuskaat.
- 4 theelepels gemalen kaneel
- 1 theelepel gemalen kruidnagel
- 1 theelepel gemalen foelie of nootmuskaat
- 1 / 3 theelepel gemalen gember
- 1 / 5 theelepel – een snuifje – gemalen witte peper
- 1 / 5 theelepel – een snuifje – gemalen kardemom
- 1 / 5 theelepel – een snuifje – gemalen koriander
- 1 / 5 theelepel – een snuifje – gemalen anijszaad
Natuurlijk kan je zelf naar eigen smaak de kruiden mengen naar eigen verhouding: toch alvast enkele tips: foelie smaakt zachter dan nootmuskaat, ga vooral niet teveel kruidnagel toevoegen, kardemom heeft ook een sterke smaak, al vind ik kardemom wel erg lekker in koekjes.
Pepernoten ingrediënten
- 125 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 50 gram bruine suiker
- 25 gram echte boter
- 1 eetlepel melk
- 1 eetlepel golden siroop
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 eetlepel speculaaskruiden
Hoe pepernoten bakken
- Oven voorverwarmen op 200 graden.
- Doe alle ingrediënten in een kom en kneed ze met de hand totdat het deeg niet meer aan de handen plakt. Voeg meer melk toe als het deeg te droog is.
- Maak kleine bolletjes van het deeg, leg het bolletje op een ingevette bakplaat en druk het zachtjes aan.
- Laat de pepernoten 15 tot 20 minuten goudbruin bakken in de oven.
Leave a Reply