• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Hemels Lekkere Balletjes in tomatensaus van Peter Goossens

Feestelijk 3 sterren recept voor balletjes in tomatensaus met 27 lekkere ingrediënten van Peter Goossens uit De Beste Hobbykok van Vlaanderen.

Onskookboek.be » Soep » Hemels Lekkere Balletjes in tomatensaus van Peter Goossens

2 Reacties

Feestelijk 3 sterren recept voor balletjes in tomatensaus met 27 lekkere ingrediënten van Peter Goossens uit De Beste Hobbykok van Vlaanderen.

Zoals elke chef weet ook Peter dat een tomatensaus pas lekker wordt naarmate je de tomaten lang laat pruttelen.

Bovendien gaat Peter extra “leeftijd” aan de saus toevoegen door een madeirawijn in te koken! Madeirawijn heeft reeds een oxidatieproces ondergaan en werd reeds aan temperaturen van 60 graden blootgesteld.

17 makkelijke recepten: voor Verrukkelijke Balletjes in Tomatensaus (#17 wint over Dagelijkse Kost)
Frisheid wordt op het laatst toegevoegd door verse champignons en verse peterselie.

De balletjes zelf bereidt Peter op klassieke wijze: met gemengd gehakt, melk, ei en paneermeel. Dan gebakken in boter alvorens toe te voegen aan de hemels lekkere tomatensaus.

Wil je een evenzeer lekker tomatensaus met balletjes recept van peter Goossens maken?

Maar met veel minder ingrediënten?

Je vindt het in deze lijst van 17 goddelijke gehaktballetjes!

Balletjes in Tomatensaus Peter Goossens

Recept Balletjes in Tomatensaus Peter Goossens

Balletjes in tomatensaus Peter Goossens

Hemels Lekkere Balletjes in tomatensaus van Peter Goossens

Peter Goossens
Feestelijk 3 sterren recept voor balletjes in tomatensaus met 27 lekkere ingrediënten van Peter Goossens uit De Beste Hobbykok van Vlaanderen.
5 from 2 votes
Print Recept Pin Recept
Prep Tijd 15 mins
Kook Tijd 1 hr 30 mins
Totaal 1 hr 45 mins
Gerecht Bijgerecht
Keuken 3 Michelin sterren, Klassiek
Servings 6

Ingrediënten

Tomatensaus recept:

  • 1 kg 100 gram tomaten uit blik van je favoriete merk
  • 3 trostomaten samen 300 gram in stukjes gesneden en bestrooid met 20 gram bloem
  • 1 middelgrote ui van 140 gram
  • 2 wortelen van samen 115 gram
  • 100 ml madeirawijn of sherry
  • 75 gram witte bleek selder
  • 25 gram tomatenconcentraat
  • 25 gram echte boter
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 klontje kristalsuiker

Fijngesneden kruiden en laurierblad voor in de saus:

  • 1 vers takje tijm
  • 1 vers takje rozemarijn
  • 1 vers takje dragon
  • 1 vers takje marjolein
  • 5 verse blaadjes basilicum
  • 1 laurierblad

Gehaktballetjes recept:

  • 1 kg gemengd runds en varkensgehakt
  • 100 ml melk
  • 50 gram chapelure
  • 2 verse eieren van organisch geteelde kippen
  • bak de gehaktballetjes in 100 gram echte boter
  • Garnituur voor bij de tomatensaus volgens Peter:
  • 1 bosje peterselie
  • 2 bakjes witte champignons Champignons de Paris
  • zout
  • zwarte peper

Garnituur voor bij de tomatensaus... als je vergat champignons te kopen zoals wij:

  • sla van geraspte worteltjes tomaat, zure augurken en slablaadjes

Bereiding
 

Tomatensaus maken:

  • Snijd de ui, wortel, selder en de look in stukjes en stoof aan op een laag vuur in boter: zorg ervoor dat de knoflook nooit bruin kleurt.
  • Kook ondertussen de madeirawijn voor 2/3de in.
  • Wanneer de groenten gestoofd zijn, voeg je het tomatenconcentraat, de verse tomaten en de tomaten uit blik toe.
  • Kruid de groenten met peper en zout en voeg het suikerklontje toe.
  • Voeg de ingekookte madeirawijn toe, de fijn gesneden verse kruiden en het laurierblad. Laat de tomatensaus nu 1 uur pruttelen op een laag vuur.
  • Maak ondertussen de gehaktballetjes:
  • Meng het gehakt vlees met de eieren, de melk en de chapelure.
  • Rol hiervan (pingpong)balletjes met de hand.
  • Bak de gehaktballetjes lichtjes aan in boter.

Garnituur:

  • Hak de peterselie fijn en zet apart.
  • Snijd de champignons in 4, kruid met peper en zout en bak in boter gaar.

Tomatensaus met balletjes afwerken:

  • Mix na 1 uur pruttelen de saus met een staafmixer en doe door een zeef of een passe vite.
  • Voeg de gehaktballetjes toe aan de tomatensaus.
  • Serveer met de champignons en de fijn gehakte peterselie.

Tips en Weetjes

Dit balletjes in tomatensaus recept van Peter Goossens smaakt overheerlijk met pasta en natuurlijk ook met frietjes. Bij gebrek aan verse champignons kozen wij voor gekookte basmatirijst en serveerden er een vers slaatje
bij.
Keyword Gehakt, Tomaten
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!

 

Filed Under: 127 lekkere soep recepten!, Vlees Gerechten

Reader Interactions

Reacties

  1. roger VEREECKE zegt

    november 26, 2019 at 3:22 pm

    dankjewel

    Beantwoorden
    • Ons Kookboek zegt

      november 26, 2019 at 5:16 pm

      5 stars
      Graag gedaan Roger, en… laat het je smaken!

      Beantwoorden

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Stoofpot van hert met appelen en veenbessen
  • Vegetarische Hutsepot – Goedkoop met Wintergroeten
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • Verras je gasten met een heerlijke ijskoffie!
  • Appelcrumble: Simpel, snel én lekker
  • Eenvoudige appeltaart met bladerdeeg: klaar in 20 minuten…
  • Appelbeignets: altijd lekker – Voor jong én oud!
  • Butternutsoep met gember! Lekker soepje: klaar in 30 minuten
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!
  • Witte chocolademousse zonder gelatine – Eens iets anders…
  • Salade Nicoise: Franse Topklassieker – Klaar in 30 minuten!
  • Topklassieker! Recept voor Appelcake: die ieder kan bakken
  • Heerlijke havermout pannenkoeken van Sandra Bekkari en Pascale Naessens: genieten met appel en honing
  • 7 verbazingwekkende Pannenkoek Recepten: heb je ‘t Jeroen Meus recept al geproefd?

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ‘n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2023 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!