• Skip to main content
  • Skip to header right navigation
  • Skip to site footer

Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Gehaktballetjes in Tomatensaus

November 21, 2013 door Ons Kookboek

Makkelijke, snelle en lekkere gehaktballetjes in tomatensaus van Piet Huysentruyt uit SOS Piet.

Klaar in 30 minuten, 4.0 sterren recept gebaseerd op1 recensie.

Wat we terdege jammer vinden van een kok die zogezegd "Vlaanderen leert koken" is het gebrek aan kruidenkennis-overdracht: wat doe je als je geen PH kruiden hebt? In het recept hieronder beveelt Piet Pomodorikruiden aan voor de garnering: gelukkig voor de garnering, dus niet echt noodzakelijk voor het gerecht. Indien je wil weten wat je mist als je dit kruidenpotje niet kan vinden: het is een mengeling van zongedroogde tomaten, ajuin, basilicum, rode peper, zwarte peper, oregano, en honingpoeder.

Waarom uit Piet’s potje als het verser kan? Honing haal je bij de imker uit je buurt. Zongedroogde tomaten zijn altijd heerlijk in een tomatensaus, wel vanaf het begin aan het koken toevoegen of ze eerst laten zwellen in kokend water. Verse basilicum voeg je dan weer op het laatst toe, zodat de verse basilicumsmaak het best tot zijn recht komt. Zelf je eigen pepermengeling maken is makkelijk: bijvoorbeeld van witte, rode en zwarte peper – liefst op het moment van gebruikt fijnstampen uit peperbolletjes – en je proeft wel degelijk het verschil met 1 soort peper.

Balletjes in tomatensaus recept

  • 500 gram gemengd gehakt
  • 4 tomaten
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels ketchup
  • bloem
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 400 ml runderbouillon
  • verse basilicum
  • vetstof om te bakken
  • indien voorhanden: Piet Huysentruyt’s Pomodorikruidenmengeling voor de garnering

Balletjes in tomatensaus SOS Piet

Gehaktballetjes in tomatensaus

  1. Rol het gemengd gehakt tot balletjes. Haal de ballen even door de bloem en bak ze bruin in een pan met wat vetstof.
  2. Snijd ondertussen de ui en stoof mee aan in de pan.
  3. Snijd dan de tomaten en de look en laat ook mee aanstoven met het gehakt.
  4. Voeg dan de bouillon toe, de tomatenketchup en de tomatenpuree, breng aan de kook en laat zonder deksel sudderen totdat de ballen boven drijven (een 7 tal minuten, afhankelijk van de grootte van de gehaktballen) en de saus mooi gebonden is.
  5. Garneer de gehaktballetjes in tomatensaus met vers gehakte basilicum en wat strooisel van PH Pomodorikruiden.
Previous Post: « Appeltaart met bladerdeeg Appeltaart met Bladerdeeg
Next Post: 15x lekkere pannenkoeken bakken: welke vind jij de beste? Pannenkoeken bakken »

Reader Interactions

OF EEN ANDER RECEPT?

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sidebar

Vind Je Recept!

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • Stoofvlees van Jeroen Meus met smaken die je nog nooit geproefd zal hebben

Smakelijk!

Laat een reactie of geef ons gewoon 5 sterretjes … 🙂 DANK!

 

Volg ons op

Sociale Media:

Top Index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • Kerstrecepten
  • Pasta recepten
  • Salade
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten

Ook lekker…

  • Broccoli
  • Chocolade Recepten
  • Gezond
  • Jamie Oliver
  • Kip
  • Koekjes
  • Lente Recepten
  • Mosselen
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download ons Gratis Paleo Recepten Kookboek
  • 120 Recepten voor Beginners
  • Privacybeleid

Copyright © 2021 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!

Terug naar boven