• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Superverse kervelsoep met balletjes – 9 Recepten

Verse lentetopper met net dat beetje extra: kervelsoep met balletjes! Grootmoeder's klassiek recept met een verrassend verfrissende toets. 9x Keilekker genieten

Onskookboek.be » Soep » Superverse kervelsoep met balletjes – 9 Recepten

Laat een Reactie achter

Op zoek naar lekkere, makkelijke kervelsoep recepten?

Verse lentetopper met net dat beetje extra: kervelsoep met balletjes! Grootmoeder’s klassiek recept met een verrassend verfrissende toets.

In plaats van balletjes, kan je deze soep ook serveren met stukjes overschot van gebakken worst of nog beter: met stukjes witte pens zoals Jeroen Meus een keertje voordeed.

9x Keilekker genieten!

Kervelsoep

Inhoud

  • 1 Superverse kervelsoep met balletjes
    • 1.1 Ingrediënten
    • 1.2 Bereiding 
  • 2 Bonus recept 1: Hoe simpel en snel kervelroomsoep maken
    • 2.1 Ingrediënten
    • 2.2 Werkwijze
  • 3 Bonus recept 2: Kervelsoep op grootmoeders wijze
    • 3.1 Ingrediënten
    • 3.2 Werkwijze
  • 4 Bonus 3: 6 Kervelsoep recepten van Jeroen Meus, Piet Huysentruyt…

Superverse kervelsoep met balletjes

https://www.onskookboek.be
Verse lentetopper met net dat beetje extra: kervelsoep met balletjes! Grootmoeder's klassiek recept met een verrassend verfrissende toets. Keilekker genieten...
5 from 2 votes
Print Recept Pin Recept
Prep Tijd 15 minutes mins
Kook Tijd 45 minutes mins
Totaal 1 hour hr
Gerecht Soep
Keuken Klassiek
Servings 6

Ingrediënten

  • 2 bosjes verse kervel
  • 1 aardappel
  • 1 prei
  • 2 ajuinen
  • 300 gram gehakt
  • wat bloem
  • 500 ml kippenbouillon
  • 500 ml water
  • vetstof
  • peper en zout

Bereiding
 

  • Snijd de ajuin, prei en aardappel in kleine stukjes, hak de kervel fijn en verdeel in 2.
  • Stoof de groenten en de helft van de kervel aan in een pan met vetstof, kruid met peper en zout.
  • Blus met water en laat 20 minuten zachtjes stoven.
  • Rol ondertussen het gehakt tot balletjes, rol ze door de bloem en kook ze in de kippenbouillon tot ze boven drijven.
  • Houd de balletjes apart en giet de bouillon bij de soep.
  • Na 20 minuten sudderen mix je de soep.
  • Voeg er dan de andere helft kervel aan toe en mix opnieuw.
  • Doe de gehaktballetjes in een diep bord en overgiet met de kervelsoep.
Keyword Kervel, lente
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!

 

Bonus recept 1: Hoe simpel en snel kervelroomsoep maken

Kervelsoep

Ingrediënten

  • 300 gram kervel (3 tot 4 bosjes)
  • 50 gram boter
  • 2 liter water + 2 blokjes kippenbouillon
  • 100 ml room van 35% vet
  • 1 eidooier
  • 1/2 theelepel zout
  • peper naar smaak

Werkwijze

  1. Was en hak de kervel.
  2. Smelt de boter in een grote pan en voeg de kervel toe. Laat op een matig vuur even stoven.
  3. Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
  4. Laat op een matig vuur voor minimum 20 minuten verder sudderen.
  5. Mix de soep met een staafmixer tot alles goed gemixt is (tamelijk lang mixen).
  6. Klop in een kleine kommetje de room met de eierdooier en mix nogmaals met de staafmixer.
  7. Proef, breng verder op smaak indien nodig en serveer.

TIP: Geen zin om de binding te maken met dooier en room? Serveer dan met hard gekookt ei en roer er room door naar believen: na het serveren.

Bonus recept 2: Kervelsoep op grootmoeders wijze

Kervelsoep met veel prei

… Zonder room (melk mag). Met aardappel voor de smeuïgheid en maar half zoveel kervel als hierboven.

Ingrediënten

  • 2 aardappelen
  • minstens 3 prei stengels, met het groen eraan
  • echte boter
  • 2 bosjes verse kervel
  • 2 liter kippenbouillon of groentebouillon
  • melk indien een wittere, meer romige kleur gewenst is
  • peper en zout naar smaak

Werkwijze

  1. Snijd de aardappel, prei en ui in stukken en stoof aan in vetstof.
  2. Hak de kervel zeer fijn (houd wat apart om te garneren) en stoof mee aan in de rest van de groenten.
  3. Giet er de bouillon over, breng aan de kook en laat 30 minuten sudderen.
  4. Mix met een staafmixer. Voeg indien gewenst wat melk toe.
  5. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe. Serveer onmiddellijk met wat verse kervel.

Bonus 3: 6 Kervelsoep recepten van Jeroen Meus, Piet Huysentruyt…

Kervelroomsoep

  • 4x kervelsoep maken: met lekkere balletjes, Jeroen Meus, …
  • Kervelsoep met witte pensen uit Dagelijkse Kost
  • 5x lekkere kervelsoep maken + Bonus kervelsoep van Jeroen Meus
  • Je meest simpele paleo kervelsoep
  • Ouderwetse Kervelsoep maken – Klassiek Recept van Piet Huysentruyt
  • Ontdek 7 lekkere Kervelsoep Recepten voor 2022!

Filed Under: 127 lekkere soep recepten!

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Zelf pasta maken: de ultieme gids voor beginners
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Zelf pudding maken: Vanillepudding & 7 makkelijke variaties
  • Oerdegelijke koffie zonder tierlantijntjes
  • Zo kook je gevarieerder dan ooit
  • Simpele witloofsoep op grootmoeders wijze: Zacht & vol smaak
  • Vichyssoise recept – Romige preisoep, warm & koud lekker!
  • 5 heerlijke sauzen om te serveren bij vis

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ’n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2025 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!