Op zoek naar lekkere, makkelijke kervelsoep recepten? Kies uit deze beproefde recepten: kervelsoep met balletjes, kervelroomsoep en gezonde, smeuïge kervelsoep met aardappel maar zonder room.
Klaar in , 4.8 sterren gebaseerd op 3 recensies.
In plaats van balletjes, kan je deze soep ook serveren met stukjes overschot van gebakken worst of nog beter: met stukjes witte pens. Garneer steeds met verse kervelblaadjes.
Kervelroomsoep recept zonder andere groenten
- 300 gram kervel (3 tot 4 bosjes)
- 50 gram boter
- 2 liter water + 2 blokjes kippenbouillon
- 100 ml room van 35% vet
- 1 eidooier
- 1/2 theelepel zout
- peper naar smaak
Kervelsoep maken:
- Was en hak de kervel.
- Smelt de boter in een grote pan en voeg de kervel toe. Laat op een matig vuur even stoven.
- Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
- Laat op een matig vuur voor minimum 20 minuten verder sudderen.
- Mix de soep met een staafmixer tot alles goed gemixt is (tamelijk lang mixen).
- Klop in een kleine kommetje de room met de eierdooier en mix nogmaals met de staafmixer.
- Proef, breng verder op smaak indien nodig en serveer.
Kervelsoep met aardappel voor de smeuïgheid
Even lekker maar met half zoveel verse kervel (2 bosjes), 2 aardappelen, 1 prei en 1 ui. Ook 2 liter kippenbouillon of groentebouillon en indien gewenst 4 eetlepels slagroom, yoghurt of cashewnotenroom: week de cashewnoten (30 gram) 1 uur in water, spoel en blend met een beetje water – en/of wat citroensap en een flinke scheut olijfolie indien gewenst – tot een dikke pasta of iets dunnere room.
- Snijd de aardappel, prei en ui in stukken en stoof aan in vetstof.
- Hak de kervel zeer fijn (houd wat apart om te garneren) en stoof mee aan in de rest van de groenten.
- Giet er de bouillon over, breng aan de kook en laat 30 minuten sudderen.
- Mix met een staafmixer.
- Klop de slagroom op in een kommetje, serveer de kervelsoep in borden met een dotje room (of yoghurt of een schep cashewnotenroom), wat verse kervel en wat paprikapoeder.
Superverse kervelsoep met balletjes
Opnieuw 2 bosjes kervel, maar slechts 1 bosje wordt gekookt in de helft van het water van vorige recepten. Idee is dat verse, rauwe bladgroenten supergezond zijn:
- 2 bosjes verse kervel
- 1 aardappel
- 1 prei
- 2 ajuinen
- 300 gram gehakt
- wat bloem
- 500 ml kippenbouillon
- 500 ml water
- vetstof
- peper en zout
Kervelsoep met balletjes maken:
- Snijd de ajuin, prei en aardappel in kleine stukjes, hak de kervel fijn en verdeel in 2.
- Stoof de groenten en de helft van de kervel aan in een pan met vetstof, kruid met peper en zout.
- Blus met water en laat 20 minuten koken.
- Rol ondertussen het gehakt tot balletjes, rol ze door de bloem en kook ze in de kippenbouillon tot ze boven drijven.
- Houd de balletjes apart en giet de bouillon bij de soep.
- Na 20 minuten sudderen mix je de soep.
- Voeg er dan de andere helft kervel aan toe en mix opnieuw.
- Doe de gehaktballetjes in een diep bord en overgiet met de kervelsoep.
Leave a Reply