Lekker zomers, heerlijk fris en klaar in 5 minuten: lekkere koude komkommersoep boordevol vitaminen. Doe alle ingrediënten in de keukenrobot, pureer en klaar.
Wat kleur betreft zijn er drie mogelijkheden: hoe witter je de soep wil (en hoe dunner – zoals op de foto -), hoe meer melk of yoghurt je toevoegt. Wil je een licht groene crème kleur, zoals soms wel eens lichtgroen pistachio roomijs, voeg dan geen rode ingrediënten toe en laat de avocadohoeveelheid overheersen. Voor een donkerbruin-groene “gazpacho” soep voeg je tomaten en een klein, rood pepertje toe.

3 lekkere, beproefde komkommersoep recepten: klassiek met boter, volledig vegetarisch of goed voor je cholesterol!
Wat kruiden betreft voeg je toe wat je bij de hand hebt of naar smaak: mix eerst de hoofdingrediënten met een beetje tuinkruiden, proef en pas dan de smaak aan. Fijngehakt bieslook is ideaal om deze soep te garneren.
Hoe komkommersoep maken
- 1 avocado, ontpit en geschild
- 1 komkommer, verwijder de zaadjes
- 3 tomaten
- 1 klein pepertje
- 1/8 ui of 1 klein geschild sjalotje
- verse koriander, fijngehakt
- 1 snuifje zeezout
- indien gewenst: yoghurt en/of citroensap en/of melk
Komkommersoep klaarmaken
-
Doe alle ingrediënten in een blender of keukenrobot en mix.
- Proef en voeg indien gewenst koriander en meer peper en zout toe. Indien je graag wat zuur proeft, voeg je citroensap of yoghurt toe en pureer verder.
Garneer deze koude komkommersoep met vers gehakte tuinkruiden of gekuiste garnalen of gerookte zalm.
like it.Ik weet wel niet wat ik "like"Gij staat hier na de recepten van komkommersoep,cyrrysaus,koude paste salade,koude tomatensoep enz..
Ik denk dat ik het meeste u "like"!