Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Koude Komkommersoep

July 23, 2011 door Ons Kookboek

Lekker zomers, heerlijk fris en klaar in 5 minuten: lekkere koude komkommersoep boordevol vitaminen. Doe alle ingrediënten in de keukenrobot, pureer en klaar.

Wat kleur betreft zijn er drie mogelijkheden: hoe witter je de soep wil (en hoe dunner – zoals op de foto -), hoe meer melk of yoghurt je toevoegt. Wil je een licht groene crème kleur, zoals soms wel eens lichtgroen pistachio roomijs, voeg dan geen rode ingrediënten toe en laat de avocadohoeveelheid overheersen. Voor een donkerbruin-groene “gazpacho” soep voeg je tomaten en een klein, rood pepertje toe.

Komkommersoep

3 lekkere, beproefde komkommersoep recepten: klassiek met boter, volledig vegetarisch of goed voor je cholesterol!

Wat kruiden betreft voeg je toe wat je bij de hand hebt of naar smaak: mix eerst de hoofdingrediënten met een beetje tuinkruiden, proef en pas dan de smaak aan. Fijngehakt bieslook is ideaal om deze soep te garneren.

Hoe komkommersoep maken

  • 1 avocado, ontpit en geschild
  • 1 komkommer, verwijder de zaadjes
  • 3 tomaten
  • 1 klein pepertje
  • 1/8 ui of 1 klein geschild sjalotje
  • verse koriander, fijngehakt
  • 1 snuifje zeezout
  • indien gewenst: yoghurt en/of citroensap en/of melk

Komkommersoep klaarmaken

Koude komkommersoep met avocado, garnaal en bieslook

  1. Op zoek naar lekkere, snelle, gezonde komkommersoep?

    Doe alle ingrediënten in een blender of keukenrobot en mix.

  2. Proef en voeg indien gewenst koriander en meer peper en zout toe. Indien je graag wat zuur proeft, voeg je citroensap of yoghurt toe en pureer verder.

Garneer deze koude komkommersoep met vers gehakte tuinkruiden of gekuiste garnalen of gerookte zalm.

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Comments

  1. Patrice Dirickx says

    September 20, 2014 at 8:57 pm

    like it.Ik weet wel niet wat ik "like"Gij staat hier na de recepten van komkommersoep,cyrrysaus,koude paste salade,koude tomatensoep enz..
    Ik denk dat ik het meeste u "like"!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • Konijn klaarmaken
  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Spruitjes koken
  • Witloof stoven
  • Speculaas cookies
  • Ontbijt Sandra Bekkari

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer